En Airbus A330-300 fra taiwanske Eva Air med Hello Kitty-bemaling. Foto: byeangel, CC 2.0

Tilbyder flyrejser uden destination

To taiwanske flyselskaber tilbyder rundture for at underholde folk, og de mindste passagerer vil få gaver, mens de voksne kan mæske sig i Michelin-mad på de specielle flyvninger.

EVA Air er kommet på en ny idé under coronapandemien. Det taiwanske flyselskab vil sende et fly i luften 8. august, der er Fars Dag i Taiwan, uden at have nogen destination.

Prydet i en Hello Kitty-bemaling vil en Airbus A330 lette fra Taipei Taoyuan International Airport og sætte nordøst over, fortsætte ind over de japanske Ryukyu-øer inden returnering til samme lufthavn langs sydøstkysten i Taiwan. En rundtur, der vil vare to timer og 45 minutter, og som vil foregå i 25.000 fod (7.620 meter, red.).

Turen vil have flynummer BR5288 og begynde klokken 10.30. Interesserede kan købe økonomibilletter til 180 dollar, eller hvad der svarer til 1.145 kroner. Inklusiv i prisen vil være adgang til wi-fi og en pakke med forskellige gaver, skriver South China Morning Post.

Passagererne vil herudover blive forkælet med en fisk- og skaldyrsmenu sammensat af den trestjernede Michelin-kok Motokazu Nakamura. Passagererne vil også kunne købe toldfrie og billige Hello Kitty-varer om bord.

Særlige Hello Kitty-flyvninger
EVA Air er i forvejen kendt for at arrangere særlige Hello Kitty-flyvninger med syv forskellige langdistancefly – herunder Boeing 777 Airbus A330. Flyvningerne går fra Taipei til destinationer som Hong Kong, Seoul, Bali og San Francisco. Hello Kitty er en japansk tegneseriefigur fra 1974, men som i dag er blevet et yderst populært brand i særligt Asien.

Som følge af coronapandemien indstillede EVA Air Hello Kitty-flyvningerne 1. april, og i stedet vil et af de specialmalede A330-fly blandt andet blive brugt til omtalte Fars Dag-flyvning. EVA Air havde før coronakrisen en belægning på op til 85 procent på Hello Kitty-flyvningerne, skriver Simple Flying.

To rundture med China Airlines
China Airlines fra Taiwan har i stil med EVA Air valgt at arrangere en anderledes flyrejse for at kunne tilbyde kunderne en oplevelse, når der ikke kan rejses på normal vis til udenlandske destinationer.

Således tilbyder China Airlines en flyvetur både 8. og 15. august, hvor passagererne vil få en to-timers flyvetur over Taiwan. Også på disse ture vil passagererne blive forkælet med lidt at drikke og uspecificerede gaver.

Taiwan har i forhold til flere andre lande rundt om i verden været dygtige til at inddæmme smitten. Der er rapporteret færre end 500 smittede og kun syv dødsfald siden coronaudbruddet.

Taiwans myndigheder har derfor været i stand til at lukke mere op for samfundet. Det har blandt andet betydet, at Taipei Taoyuan International Airport fra 25. juli tilbød borgerne at få en guidet tur rundt i lufthavnen og et af flyene. Der tilbydes i alt 12 ture frem til 29. august, og samtlige 4.100 billetter blev solgt på kun to dage.

 

Relaterede artikler:

Dansk design på EVA Air

2.000 kabineansatte strejker i otte dage

Asiatisk selskab med første Europa-rute i 20 år