Tilsyn lukkede køkken til flymad

Fødevaremyndigheder lukker industrikøkken i Oslo Gardermoen drevet af SSP Norway på grund af sundhedsfare.

De norske fødevaremyndigheder gennemførte for nyligt en uanmeldt inspektion af et industrikøkken til fremstilling af flymad i Oslo Gardermoen lufthavnen i Norge.

Køkkenet tilhørte SSP Norway – den norske afdeling af den multinationale cateringvirksomhed SSP, der driver restauranter og leverer flymad i over 125 lufthavne verden over, heriblandt i Københavns Lufthavn og i Aarhus Lufthavn.

Mug og åbent for fugle
I SSP-køkkenet i Gardermoen, som SSP Norway har overtaget efter Lufthansa-ejede LSG, var det ikke noget kønt syn, der mødte fødevaremyndighedernes udsendte.

Inspektørerne fandt blandt andet beskidte lokaler med mug og kunne konstatere, at fugle havde adgang til køkkenet gennem et hul i væggen, skriver det norske medie DN.

”Ved inspektionen var produktionskøkken, det kolde rum og opvasken generelt meget beskidte. Der var også en generel mangel på kontrol med hygiejnepraksis. Lokalerne har et klart behov for vedligeholdelse,” lød det blandt andet i tilsynsrapporten.

Øjeblikkelig lukning af køkkenet
Inspektørernes fund førte til en øjeblikkelig lukning af køkkenet på grund af sundhedsfare, skriver DN. SSP Norway fik dog lov til at levere mad til en sidste afgang på inspektionsdagen under forudsætning af, at maden blev produceret et andet sted.

Efter en øjeblikkelig rengøring af produktionsanlægget fik virksomheden lov at genåbne køkkenet dagen efter, og de seneste uger er der blevet udarbejdet en vedligeholdelsesplan, ligesom hele loftet i lokalerne skal vaskes.

“Vi har en god og løbende dialog med de norske fødevaremyndigheder, og vi vil selvfølgelig så hurtigt som muligt bringe afdelingen op på en god SSP-standard,” siger Bente Brevik, der overtog jobbet som administrerende direktør for SSP Norway den 1. april i år.

SSP Norway står for driften af 29 serveringssteder i Oslo Gardermoen, ligesom selskabet leverer mad til en række flyselskaber.

Relaterede artikler:

Ny Oslo Lufthavn indvies i dag

Nordiske flyselskaber vinder TripAdvisor-priser