En Boeing 737-700 fra det tjekkiske lavprisflyselskab Smartwings. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Tjekkisk flyselskab med charterflyvninger i Norden

Det tjekkiske flyselskab Smartwings skal fra oktober og frem til april flyve fra flere nordiske destinationer til Gran Canaria. Dette sker blandt andet i samarbejde med TUI.

Fra midten af oktober og frem til slutningen af april næste år skal Smartwings gennemføre en række charterflyvninger fra blandt andet nordiske destinationer.

Således har det tjekkiske lavprisflyselskab vundet en kontrakt, hvor det skal flyve fra seks forskellige europæiske destinationer til Gran Canaria, der er en del af De Kanariske Øer. Dette skal de gøre i samarbejde med to store rejsearrangører, oplyser flyselskabet.

Den ene af rejsearrangørerne er TUI, der skal samarbejde med Smartwings frem til nytår om flyvninger til Las Palmas.

”Vi har indgået et samarbejde med Smartwings om at flyve fra Tromsø og Bodø frem til jul. Vi er meget glade for at have fået dette samarbejde, og vi er nu en af få, som flyver på disse ruter til Gran Canaria i efteråret og vinteren,” oplyser Nora Aspengren, kommunikationschef i TUI Norge, til CHECK-IN.dk.

Ugentlige afgange fra norske byer
Der bliver én ugentlig afgang fra Tromsø og Bodø til Gran Canaria frem til nytår. Foruden de norske charterruter skal Smartwings også flyve på ugentlige ruter til Las Palmas fra Helsinki, Beograd, Tallinn og Sofia. Det er uvist, hvilken rejsearrangør Smartwings skal samarbejde med udover TUI.

”Vi er glade for at være lykkedes i hård konkurrence med andre flyselskaber. Vi vil have en base med tre fly på De Kanariske Øer. I den kommende vinter flyver vi ikke kun fra tjekkiske lufthavne, men også fra Tyskland, Polen, Slovakiet, Frankrig og De Kanariske Øer,” siger Roman Vik, administrerende direktør i Smartwings.

Allerede fra 1. oktober skal Smartwings blandt andet også flyve fra 10 forskellige lufthavne i Tyskland og Schweiz i samarbejde med tyske rejsearrangører. Destinationerne er Gran Canaria, Fuerteventura, Kreta og Rhodos.

Smartwings, der er Tjekkiets største flyselskab, har sin primære base i hovedstadslufthavnen i Prag. Udover rute- og charterflyvninger opererer Smartwings også en bred vifte af specialflyvninger for blandt andet sportsklubber. Selskabets 40 fly består primært af Boeing 737 – herunder syv styks af varianten MAX 8.

 

Relaterede artikler:

Smartwings først i luften med recertificeret MAX i Europa

Første Boeing 737 MAX i luften i Europa

Tjekkiske flyselskaber søger kreditorbeskyttelse