To nye flyruter til Kina

Finnair åbner som det første flyselskab i Europa en rute til Xi´an i Shaanxi-provinsen, mens British Airways som det andet flyselskab i Europa fra september måned næste år kan tilbyde flyvninger til den kinesiske storby Chengdu.

Det kinesiske marked trækker væksten i hele Asien. Derfor har de europæiske flyselskaber i stigende grad fokus rettet på nye rutemuligheder til Riget i Midten.

Et af disse er British Airways, der fra den 22. september næste år vil påbegynde flyvninger direkte fra London-Heathrow til Chengdu i i Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina.

Netop Chengdu, der er en af Kinas største byer, er i dag blot serviceret af hollandske KLM direkte fra Amsterdam. British Airways bliver således det andet europæiske flyselskab, der kan tilbyde flyvninger til den kinesiske storby.

Der flyves tre gange om ugen på tirsdage, torsdag og søndage fra Heathrow til Chengdu med et Boeing 777-200ER fly med plads til229 passagerer. Flyet er indrettet i en fire-klasses version med henholdsvis First (14), Club World (48 sæder i business), World Traveller Plus (40 sæder i premium economy)og World Traveller (127 sæder i economy).

“Jeg er glad for at kunne annoncere denne nye rute, der understreger, hvor vigtigt det kinesiske marked er for British Airways samt vores kommitment til at vokse i dette område,“ sagde IAG-koncernchef Willie Walsh ved præsentationen af den nye rute i Chengdu.

British Airways har da også stolte traditioner med passagertrafik til Kina, omend selskabet ikke i dag er det største europæiske flyselskab til landet. Fra London Heathrow flyver British Airways i dag blottil Beijing, Shanghai og Hong Kong.

Første selskab til Xi´an
Et selskab med ligeså stolte traditioner for ruter til Asien og Kina er Finnair. Den 14. juniletter et Airbus A330-300 fly fra første gang fraHelsinki Airport med kurs mod Xi´an i Shaanxi-provinsen i det vestlige Kina.

Der flyves fra Helsinki tre gange om ugen på tirsdage, fredage og søndage og retur den efterfølgende dag fra Xi´an. Flyvetiden er 7 timer og 50 minutter mod Kina, mens returrejsen foregår på 8 timer og 40 minutter.

Finnairs etablering af sommerruten til Xian er det seneste skridt mod målet om at fordoble den asiatiske omsætning i 2020. Her er Finnair allerede godt på vej med nu 13 flyforbindelser fra Helsinki til Asien.

“Jeg er meget begejstret for at præsentere Xi´an som vores femte destination i Kina. Den hurtigt voksende kinesiske økonomi fortsætter med at være brændstof til en hastig vækst i efterspørgslen på flyrejser til og fra Europa, og det åbner nye muligheder for Finnair. Vi har en historie som pionerer i arbejdet for at skabe bedre forbindelser mellem Europa og Kina siden 1988, da vi begyndte at flyve til Beijing. Vi ser frem til at bygge videre på den historie og tilbyde de hurtigste og smidigste ruter mellem snesevis af europæiske destinationer og Xi´an,“ siger koncernchef, Mika Vehviläinen fra Finnair.

Tidligere på året blev Finnair det første europæiske selskab til at flyve til Chongqing, og derudover flyver Finnair også direkte til Beijing, Shanghai og Hong Kong. Udover de fem kinesiske destinationer flyver Finnair til otte asiatiske destinationer som er Bangkok, Delhi, Hanoi, Nagoya, Osaka, Seoul, Singapore og Tokyo.