Lufthansa-flyet her - en Airbus A350-900 med navnet "Erfurt" - skal fra slutningen af 2021 foretage klimaforsknings-flyvninger. Foto: Lufthansa Group

To nye Lufthansa-ruter til Indien

Lufthansa har lanceret to nye ruter til Indien med første flyvning i det kommende vintertrafikprogram. Herudover øger flyselskabet antallet af A380-ruter fra München.

I den kommende vinter vil kunderne hos Lufthansa have et større udvalg af destinationer i Indien.

Det tyske flyselskab har nemlig lanceret yderligere to ruter til indiske destinationer, så selskabet samlet set vil have fem ruter til Indien.

Den ene rute går fra München til Bangalore, som – ligesom ruterne til Delhi og Mumbai – vil blive betjent med en Airbus A350-900. Der vil være afgang til den sydindiske storby klokken 12.10 hver onsdag, fredag og søndag i vintertrafikprogrammet 2023/24.

Foruden den nye rute til Bangalore vil Lufthansa efter en længere pause igen flyve til Hyderabad fra Frankfurt. Dermed vil der atter være en direkte forbindelse fra Tyskland og til Indiens farmaceutiske og højteknologiske industrier.

Yderligere to ruter med A380
Udover de nye ruter til Indien oplyser Lufthansa også, at Airbus A380 indsættes på to eksisterende ruter fra München i det kommende vintertrafikprogram.

Fra 5. oktober 2023 vil Lufthansa igen flyve dagligt med en A380’er til Los Angeles i den amerikanske delstat Californien.

Herudover er flyselskabet klar med en slags premiere. Kort før vintertrafikprogrammets begyndelse 28. oktober letter en Airbus A380 for første gang på ruten mellem München og Bangkok. Dette vil øge sædekapaciteten med 75 procent i forhold til Airbus A350, lyder det.

På denne rute vil Lufthansa tilbyde et større premium-produkt end nogensinde før. A380’eren vil således være indrettet med otte sæder på First Class, 78 sæder på Business Class samt 52 sæder på Premium Economy.

A380 tilbage fra juni
Lufthansa valgte i løbet af foråret 2020 at trække de store Airbus A380 ud af drift, da der ikke længere var passagergrundlag til disse dobbeltdækkede fly som følge af coronapandemien. Siden har flyene været på jorden, men Lufthansa er nu klar til at tage dem i brug igen.

Således vil Lufthansa atter sende flytypen i luften fra en base i München, og første flyvning bliver 1. juni 2023, hvor der debuteres på rutenumer LH424 til Boston. Flyet skal benyttes på daglig basis på denne rute.

På USAs uafhængighedsdag 4. juli indsættes endnu en A380 på den daglige LH410-rute til New York-JFK. Til denne rute benyttes en anden A380’er. Og med de kommende A380-ruter til Los Angeles og Bangkok vil Lufthansa senere på året således i alt have baseret fire A380’ere i München Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Lufthansas Airbus A380 fra München i juni

Officielt: Lufthansa henter A380 tilbage i flåden

Lufthansa i strid med Indien – alle flyvninger aflyst