EasyJet Airbus A319-100 (Foto: Simone Ciaralli)

To nye nordiske Berlin-ruter

EasyJet får til august debut i Oslo Gardermoen og vender tilbage til Gøteborg Landvetter med to ruter til sin nye store base i Berlin Tegel-lufthavnen.

Oslo Gardermoen og Gøteborgs Landvetter-lufthavn får nu også glæde af easyJet’s storstilede indtog i Berlins Tegel-lufthavn i kølvandet på, at easyJet overtog 25 Airbus-fly og landingstilladelser i Tegel-lufthavnen fra airberlin, der gik konkurs i oktober sidste år.

De to lufthavne er således blandt 23 nye destinationer, som easyjet planlægger at åbne nye ruter til henover sommeren fra Berlin Tegel samtidig med at selskabet øger kapaciteten på fem ruter, som man allerede har åbnet eller planlægger at åbne.

EasyJet åbner ruterne til Oslo og Gøteborg den 3. og 5. august en daglig flyvning på hver af de to ruter. Det bliver easyJets første rute til Oslo, mens man vender tilbage til Gøteborg, som selskabet tidligere har haft ruter til og fra. På Oslo-ruten kommer easyJet til at flyve vinge mod vinge med SAS, mens Norwegian flyver mellem Oslo og den anden Berlin-lufthavn Schönefeld. EasyJet bliver alene på ruten mellem Gøteborg og Berlin Tegel.

Stort hul i markedet
De 21 øvrige nye Berlin Tegel-ruter, som selskabet netop har annonceret får hovedsageligt sydpå til Portugal, Spanien, Frankrig, Grækenland, Serbien og Kroatien. Men selskabet åbner blandt andet også en tysk indenrigsrute til Køln med op til fem daglige flyvninger.

EasyJet har tidligere udelukkende benyttet Berlin Schönefeld-lufthavnen, men har efter airberlin-konkursen valgt at operere fra begge den tyske hovedstads slidte lufthavne. Airberlin sad nemlig på en stor del af trafikken til og fra Tegel og selskabet efterlod derfor et stort hul i markedet, som easyJet nu forsøger at få sin bid af.

Rute til CPH
Det britiske lavprisselskab har tidligere annonceret 19 andre Tegel-ruter, hvoraf flere allerede er blevet åbnet. Det gælder blandt andet en rute til København, der åbnede den 5. januar med to daglige afgange parallelt med selskabets eksisterende CPH-rute fra Schönefeld-lufthavnen. Den 25. marts skruer selskabet op til tre daglige afgange mellem Berlin Tegel og Københavns Lufthavn og kommer dermed op på 37 ugentlige flyvninger i hver retning mellem de to Berlin-lufthavne og København.

CPH-ruten er en af 13 ruter, der allerede er åbnet, mens de resterende seks ruter åbner i løbet af februar og marts. Blandt de 19 ruter er blandt andet fire indenrigsruter til Düsseldorf, Frankfurt, München og Stuttgart med op til henholdsvis to, fem, otte og fire daglige flyvninger. De fire ruter åbnede den 7. januar og er tydeligvis et forsøg på at snuppe så meget af det tyske indenrigsmarked, som airberlin efterlader sig.

Desuden åbner easyJet ruter fra Berlin-Tegel til blandt andet Helsinki, Madrid, Milano, Paris, Rom, Wien, Zürich og Stockholm. Sidstnævnte rute åbner den 1. marts med to daglige flyvninger.

 

 

Relaterede artikler:

EasyJet øger endnu engang på København-Berlin

EasyJet åbner endnu en Berlin-rute fra CPH

EasyJet overtager op til 25 airberlin-fly