Blue Air Boeing 737-400 (Foto: Yoyoyo / Wikimeda Commons)

Torino-rute flyttet fra København til Stockholm

Det rumænske lavprisflyselskab Blue Air åbnede sidste år en rute fra København til Torino, men ruten er i denne sommer flyttet til Stockholm.

Rejsende, der ønsker at flyve direkte fra København til Torino, der er kendt for varemærker som Juventus, FIAT, Kappa og Martini, kommer til at spejde forgæves efter direkte rutefly til den norditalienske by.

Blue Air åbnede sidste år ved starten af sommertrafikprogrammet en direkte rute fra København til Torino med tre ugentlige afgange, og sidste afgang blev som planlagt gennemført på rutenummer 0B4030 den 28. oktober sidste år.

Herefter troede alle, at ruten blev startet op i sommertrafikprogrammet 2018, men det er ikke tilfældet. Ifølge Talaviation, der er flyselskabets agent i Skandinavien, er ruten i stedet blevet flyttet til Stockholm-Arlanda.

Ruten fra Stockholm til Torino kunne officielt indvies den 20. januar i år, og to gange om ugen frem til 28. oktober vil Blue Airs ældre Boeing 737-fly sætte kursen mod Torino fra den svenske hovedstadslufthavn.

Tudor Constantinescu, der er kommerciel direktør hos Blue Air, har understreget, at ruten er kommet til Arlanda på baggrund af stor succes med ruten til Bukarest, og den tidligere opstart fra Stockholm skyldes vurderingen af et stort marked for skisportentusiaster.

Mange flyruter til Norditalien
Med lukningen af CPH-ruten til Torino vil det hurtigste flyforbindelse fremover være KLM via Amsterdam med en samlet rejsetid på fire timer og 45 minutter mod en samlet rejsetid på en time og 50 minutter på den direkte rute.

Trods den mange direkte flyforbindelse til Torino er Københavns Lufthavn ganske velforsynet med flyruter til Norditalien. Således flyver Ryanair 13 gange om ugen til Bergamo-lufthavnen, hvorfra der er omkring 180 kilometer og to timers kørsel til Torino.

Fra Milano-lufthavnene Malpensa og Linate er der kun omkring 140 kilometer til Torino, og til Malpensa flyver SAS og easyJet to gange dagligt, mens Aliatalia har en ugentlig flyvning til Linate.

Det er muligt at komme endnu tættere på Torino, hvis der flyves med SAS til Genova, hvorfra der kun er omkring 120 kilometer i nordvestlig retning til FIAT-byen. SAS flyver to gange om ugen fra København til Genova.

 

Relaterede artikler:

Blue Air udpeger GSA i Danmark og Norge

Lavprisflyselskab fra København til Torino

Rumænsk lavprisflyselskab tilbyder 12 destinationer fra CPH

Rumænere kommer til CPH

Rumænsk flyselskab til Skandinavien