KLM´s Fokker F100 i Billund Lufthavn. (Arkivfoto: Billund Lufthavn)

Trafik til store hubs trækker væksten i Billund

Billund Lufthavn havde atter fremgang i februar. Netværksselskaberne trak væksten, mens der var tilbagegang på ferieruter og regionale ruter.

Billund Lufthavn havde fortsat fremgang i passagertallet i februar måned, hvor i alt 216.332 passagerer rejste gennem den jyske lufthavn – en fremgang på 2,3 procent i forhold til samme måned sidste år og ny rekord for vinterferiemåneden.

”Med den største februar nogensinde og en meget travl vinterferieuge, må vi konstatere at vestdanskernes rejselyst er helt i top. Vores statistikker for februar viser, at passagerer, der er startet deres rejse i Billund, er rejst til mere end 460 destinationer verden over,” siger administrerende direktør Jan Hessellund.

Flere rejser videre til USA, Sydafrika og Indien
Det er endnu engang netværksflyselskaber som KLM, British Airways/Sun-Air og Brussels Airlines, der skaber væksten i Billund, da otte procent flere passagerer benyttede disse selskaber.

”Næsten halvdelen af passagerne, der rejste gennem Billund i februar, benyttede ruterne til en af vores hubs, og en stor del rejste videre til en oversøisk destination. I den forgangene måned så vi blandt andet stor vækst i antallet af passagerer der rejste videre til USA, Sydafrika og Indien,” fortæller Jan Hessellund.

Antallet af passagerer, der fløj direkte til en feriedestination, faldt i til gengæld en smule.

”I februar benyttede én procent færre passagerer ferieflyene fra Billund. Faktisk har vi set stor vækst blandt andet til Egypten samt skidestinationerne, og de evigt populærere Kanariske Øer har ligeledes klaret sig godt. Desværre mangler vi dog stadig kapacitet til for eksempel Malaga som følge af Primera Airs konkurs i efteråret,” siger Jan Hessellund.

Billund Lufthavn kan dog se frem til, at Norwegian fra april åbner ruter fire nye feriedestinationer fra Billund, heriblandt en rute til Costa del Sol med fire ugentlige afgange.

Tilbagegang på regionale ruter
Lufthavnen måtte i februar også notere tilbagegang på de regionale ruter, der forbinder Billund direkte til blandt andet nordiske, britiske og centraleuropæiske storbyer.

”I februar har vi set en lille tilbagegang på de regionale ruter på tre procent, men vi håber, at dette fald kan veksles til en fremgang allerede fra 2. marts, når Wizzair åbner en ny rute til Kiev med to ugentlige afgange,” siger Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn fortsætter fremgangen

Billund får fjerde Rumænien-rute

Over fem millioner passagerer fra Billund og Aalborg