Trafikforstyrrelser i Warszawa-lufthavn

Reparationsarbejder i Frédéric Chopin-lufthavnen i Warszawa medfører en række forsinkelser, aflysninger og omlægning af ruter til og fra den polske hovedstadslufthavn. SAS har aflyst alle afgange til Warszawa den 5. september, mens det polske luftfartsselskab LOT også har en del ændringer i fartplanen.

Omkring 170.000 flypassagerer vil blive berørt når den længste af de to startbaner i Warszawas Chopin-lufthavn skal renoveres i løbet af september måned.

Arbejdet er planlagt til at finde sted i de tre første weekender af september måned. Det vil derfor kun være muligt at operere til og fra lufthavnen med mindre regionale fly.

Aflysningerne og fartplanændringerne finder bl.a. sted på datoerne den 4., 5., 11. og 18. september. På disse dage vil LOT Polish Airlines kun operere ruter med ATR72 og ATR42-fly, hvorfor der her vil blive de største påvirkninger. På disse dage vil afgangene blive flyttet til andre polske lufthavne for alle fly af typen Embraer 145, 170 og 175 jets samt Boeing 737-fly.

Samtidig forventesen del mindreforstyrrelser den 3., 6., 10., 12., 17. og 19. september. Her vil det være nødvendigt at annullere en del morgen- og aftenafgange på det polske indenrigsrutenet samt på ruterne til og fra de øvrige europæiske destinationer.

Det vil ikke være muligt at gennemføre de transatlantiske flyvninger i forbindelse med renovations-perioden. Derfor vil ruterne fra Warszawa til New York, Chicago og Toronto blive flyttet til lufthavnene i Gdańsk, Rzeszow og Katowice. Herudover vilændring af scheduleringen betyde, at LOT Polish Airline i perioden forlænger ruten fra Kraków til New York. Sidstnævnte forbindelse er ellers kun mulig i sommerhalvåret til udgangen af august måned.

SAS har meddelt, at selskabet aflyser alle afgange til og fra Warszawa den 5. september. SAS anvender CRJ900 jetfly med 88 sæder på ruten mellem København og Warszawa.