Transavia-piloter varsler strejke

Fagforening for Transavia-piloter er utilfreds med, at tidligere Air France-piloter har for stor indflydelse i forhandlinger om selskabets fremtid.

Omkring en tredjedel af piloterne i lavprisselskabet Transavia, som er en del af Air France-KLM-koncernen, har varslet strejke fra 1. september til 15. oktober. Det skriver Air Transport World.

Det er pilotforeningen SPL, som har varslet strejken, da de ikke mener, at de har tilstrækkelig indflydelse i forhandlinger om Transavias fremtid, mens Air France-pilotfagforeningen SNPL ifølge SPL har for stor indflydelse. SPL repræsenterer cirka 30 procent af Transavias 350 piloter.

SNPL godkendte den 31. juli planer om at udvide Transavias flåde efter en afstemning blandt Air France-fagforeningens medlemmer. Transavias flåde har hidtil været begrænset til 40 fly ifølge en aftale med medarbejdernes repræsentanter.

Pilotfagforening kræver ligebehandling
SPL mener, at deres repræsentanter bliver holdt ude af forhandlingerne i modsætning til repræsentanter for Air France-piloter, som er udstationeret til at arbejde for datterselskabet Transavia.

“Transavia er blevet blokeret og begrænset i sin udvikling af SNPL Air France lige siden, selskabet blev etableret,” sagde SPL. Pilotfagforeningen opfordrer til, at der udarbejdes en udviklingsplan for selskabet og konkrete foranstaltninger, herunder at antallet af piloter tilpasses i forhold til flyflådens størrelse.

SPL opfordrer også til en fuldstændig ligebehandling af piloter, der historisk har arbejdet for Transavia, og Air France-piloter, der blev udstationeret for at flyve for Transavia.

Transavia Frances ledelse beklager fagforeningens strejkevarsel.

”Forhandlinger om udviklingen af ​​Transavia France har allerede ført til betydelige fremskridt for alle Transavia France-piloter. Alle Transavia-piloter er repræsenteret i forhandlinger gennem deres respektive fagforeninger,” siger Transavia France i en pressemeddelelse.

To ruter fra Københavns Lufthavn
Transavia har gennem en årrække fløjet fra Københavns Lufthavn. I øjeblikket opererer selskabet to ruter fra København – dels en rute til Nantes i det vestlige Frankrig med to ugentlige forbindelser, dels en rute til Eindhoven i Holland med tre ugentlige forbindelser.

Ruten til Nantes havde premiere i foråret og er Transavia Frances første rute fra CPH. Transavia France blev dannet i 2006 og deler både website, design og flytyper med sit hollandske søsterselskab Transavia.

Hollandske Transavia har tidligere haft base i Københavns Lufthavn, hvor selskabet fra december 2008 til marts 2011 opererede tre fly fra basen til en række sydeuropæiske destinationer.

 

Relaterede artikler:

Air France-KLM vil udvide Transavia

Ny rute fra København til Frankrig

Transavia: Ingen base i CPH