Boeing 737-fly fra Transavia. Arkivfoto.

Ny rute fra København til Frankrig

Selskabet Transavia France debuterer til foråret i Københavns Lufthavn med ny rute til Nantes.

Københavns Lufthavn får til foråret en ny fransk destination på rutekortet, når Transavia France fra den 7. april 2019 begynder at flyve direkte mellem København og den franske storby Nantes to gange om ugen.

Den nye rute er Transavia Frances debut i Københavns Lufthavn, og den første rute fra Skandinavien til Nantes, som ligger i Bretagne i det vestlige Frankrig.

Søsterselskab til hollandske Transavia
Transavia France er et søsterselskab til det hollandske flyselskab Transavia og ligesom dette ejet af Air France-KLM. Det hollandske Transavia har siden 2013 fløjet mellem København og Eindhoven i Holland, ligesom selskabet i 2016-2017 også fløj mellem München og København.

”Vi er meget glade for, at Transavia France kommer til Københavns Lufthavn, og at de har valgt at åbne en direkte rute til netop Nantes. Det vestlige Frankrig er forholdsvist userviceret fra Skandinavien, og den nye rute bidrager derfor til at sikre endnu bedre forbindelser i Europa,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Afgang torsdage og søndage
Den nye rute går i luften første gang søndag den 7. april 2019, og er med forbindelse hver torsdag og søndag skræddersyet til en forlænget weekend for rejselystne danskere.

Ruten bliver fløjet med selskabets Boeing 737-800 med plads til 189 passagerer. Transavia France har i alt 33 B737-800 i sin flåde.

Samme model som Transavia
Transavia France blev dannet i 2006 og deler både website, design og flytyper med sit hollandske søsterselskab Transavia.

Hollandske Transavia har tidligere haft base i Københavns Lufthavn, hvor selskabet fra december 2008 til marts 2011 opererede tre fly fra basen til destinationer som Alicante, Barcelona, Faro, Geneve, Las Palmas, Málaga, Nice, Rom og Tenerife.

I september 2010 meddelte Transavia imidlertid, at CPH-basen skulle lukkes, og fem måneder senere var ruterne lukket.

 

Relaterede artikler:

Air France-KLM vil udvide Transavia

Transavia: Ingen base i CPH

Transavia øger til København