Kommerciel direktør David O´Brien fra Ryanair.

Transportministeren fik besøg af Ryanair

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) mødtes tirsdag i København med repræsentanter fra Ryanair.

Ryanairs kommercielle direktør David O´Brien var en hyppig gæst i København for et års tid siden. Dengang var det irske lavprisflyselskab i en direkte strid med den danske fagbevægelse efter etableringen af en base i Københavns Lufthavn i foråret 2015. Sagen endte som bekendt med, at Arbejdsretten den 1. juli sidste år fandt det lovligt at Serviceforbundet kunne varsle hovedkonflikt mod Ryanair for at fremme et krav om danske overenskomster for piloter og kabinepersonale hos selskabet.

Herefter trak Ryanair sig ud fra baserne i København og Billund.

I tirsdags var David O´Brien atter i København, og denne gang var han ledsaget af Kate Sherry, der er flyselskabets kommercielle chef. Besøget fandt sted på Frederiksholms Kanal 27, hvor Transport- og Bygningsministeriet holder til. På den anden side af bordet sad transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt (V) flankeret af sine embedsmænd.

“Ministeren mødtes med Ryanair for at høre deres synspunkter på den nye luftfartsstrategi, der er under udarbejdelse,” bekræfter en pressemedarbejder fra Transport- og Bygningsministeriet til CHECK-IN.dk.

Betydning for turismen
Den nye nationale luftfartsstrategi ventes at kunne præsenteres i 2017 og er blandt andet igangsat som følge af regeringens vækstplan fra november sidste år, hvor der er et ønske om at styrke dansk luftfart til gavn for erhvervslivet.

“Regeringen vil udarbejde en luftfartspolitisk strategi, som blandt andet vil fokusere på effektive og konkurrencedygtige lufthavne samt attraktive konkurrencebetingelser for danske luftfartsselskaber. Herunder vil regeringen se på mulighederne for at tiltrække yderligere trafik til de danske lufthavn for derved både at tiltrække og styrke virksomheder i hele landet,” hed det i vækstplanen “Vækst og udvikling i hele Danmark”.

Selvom Ryanair ikke er noget dansk luftfartsselskab, spiller selskabet alligevel en betydelig rolle i dansk luftfart. Således er Ryanair den største operatør i Billund Lufthavn med årligt omkring 540.000 passagerer, mens selskabet i øjeblikket indtager en position som det tredjestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med flere end 1,5 mio. årlige passagerer i tæt konkurrence med easyJet.

Københavns Lufthavn har da også fået øje på den betydning, som Ryanair spiller for lufthavnen og dansk turisme som helhed.

“Danmark er et attraktivt turistland og der er stor vækst i antallet af turister, der kommer til Danmark. Her er det især selskaber som Ryanair og Norwegian, der bringer mange ferierejsende til og fra Danmark,” lød det fra Københavns Lufthavns administrerende direktør Thomas Woldbye, da trafiktallene fra april måned blev præsenteret.

 

Relaterede artikler:

Stor turisttilstrømning fra lande med Ryanair-ruter

Minister: Luftfart skal binde Danmark sammen

Dansk Luftfart hilser V-udspil velkommen

Ryanair taber i Arbejdsretten

Flere Ryanair-ruter i vente