KLM-fly i Amsterdam Schiphol-lufthavnen. (Foto: Sascha Porsche / Wikimedia Commons)

Transportstrejke giver udfordringer i Schiphol

Den offentlige transport i Holland lammes af 24-timers strejke tirsdag. Strejken skaber store problemer for Schiphol-lufthavnen og flyselskabet KLM.

De offentlige ansatte transportarbejdere i Holland har varslet en 24-timers storstrejke tirsdag den 28. maj. Der vil derfor hverken køre tog, busser, metro eller sporvogne i Holland tirsdag.

Transportstrejken skaber store problemer for Amsterdam Schiphol-lufthavnen – en af Europas største lufthavne, og for det hollandske flyselskab KLM.

Det er den store transportarbejderfagforeningen FNV, der har varslet en landsdækkende strejke i Holland fra midnat og et døgn frem.

Tog i begrænset omfang
Som følge af strejken vil der ikke køre busser til og fra Schiphol-lufthavnen tirsdag. Der vil dog i begrænset omfang være togtrafik til og fra lufthavnen, da en hollandsk domstol har afgjort, at der på trods af strejken skal køre mindst fire tog i timen i hver retning mellem Schiphol og centralstationen i Amsterdam. Togene kører fra klokken fem om morgenen til klokken ni om aftenen.

”Vi forventer en masse trafik og kødannelser på vejene omkring Schiphol. Derfor beder vi dig om at forberede dig godt og tage højde for ekstra rejsetid,” skriver den hollandske storlufthavn på sin hjemmeside.

”Du er mere end velkommen på Schiphol, men hvis du ikke nødvendigvis skal være i lufthavnen den 28. maj, så er vi meget taknemmelige, hvis du udsætter dit besøg,” hedder det videre i meddelelsen.

Fly kan blive forsinket og aflyst
Ifølge KLM’s hjemmeside kan strejken ud over problemer med at komme til og fra lufthavnen også medføre, at selskabets afgange fra Schiphol bliver forsinkede eller aflyst, hvilket kan påvirke både afgående og transfererende passagerer. KLM opfordrer kunderne til løbende at orientere sig om de aktuelle rejseoplysninger på hjemmesiden KLM.com eller via KLM App’en.

KLM tilbyder også gratis ombooking af flyrejser, som kunderne har bestilt med selskabet til eller fra Amsterdam Schiphol tirsdag den 28. maj.

Over 194.000 passagerer om dagen
Omkring halvdelen af passagererne i Schiphol kommer til eller fra lufthavnen med offentlige transportmidler. Sidste år havde Schiphol-lufthavnen i gennemsnit over 194.000 passagerer om dagen.

Det hollandske transportarbejderforbund strejker på baggrund af krav om, at transportarbejdernes pensionsalder fastholdes eller nedsættes. Forbundet henviser til, at transportarbejdere håndterer tungt maskineri og belastes psykisk af både trafikulykker og påkørsler af mennesker, der bevidst kaster sig ud foran tog eller busser for at begå selvmord.

 

Relaterede artikler:

Banearbejde i Schiphol kan skabe trafikforstyrrelser

Amsterdam-Schiphol har stødt mod loftet

De 20 største europæiske lufthavne i 2018