Jazeera Airways Airbus A320neo. (Foto: Jazeera Airways)

Tre klasser på A320neo-fly til London

Det kuwaitiske lavprisflyselskab Jazeera Airways lancerer ny rute til London med Airbus A320neo, der er indrettet med tre klasser.

Mellemdistanceflyet Airbus A320neo er typisk udstyret med et sted mellem 150 til 180 sæder i en to-klasse konfiguration eller maksimalt 195 sæder, hvis flyet kun er konfigureret med en stor økonomiklassekabine.

Men når det kuwaitiske lavprisflyselskab Jazeera Airways om kort lancerer sin første rute til Europa, bliver det med en Airbus A320neo, som er indrettet med tre serviceklasser, skriver Air Transport World.

Den nye rute går fra Kuwait International Airport til London Gatwick og bliver det 15 år gamle lavprisselskabs første langdistancerute. Der bliver daglig forbindelse på ruten.

Noget usædvanligt for et lavprisselskab har Jazeera Airways valgt at indrette Airbus A320neo-flyet med tre serviceklasser – business, premium economy og economy – mens selskabets fly hidtil har været udstyret med to klasser.

En almindelig 3-3-konfiguration
Flyet er dog udstyret med en standard 3-3-konfiguration, men selskabet vil blokere det midterste sæde på de forreste rækker med business class, ligesom passagererne på premium economy får bedre benplads end de almindelige economy-passagerer. Der er i alt 162 sæder på flyet – heraf 12 på business class.

På business class bliver sædeafstanden 33 tommer, mens den på premium economy bliver 31 tommer og på economy 29 eller 30 tommer – afhængigt af placeringen i flyet.

Passagererne på Jazeera Airways’ premium economy har endvidere separate check-in-skranker og prioriteret boarding, ligesom de får et gratis varmt måltid mad ombord.

Foreløbig kun ét A320neo i flåden
Jazeera Airways’ flåde består i øjeblikket af én Airbus A320neo, der blev leveret i maj sidste år, samt ni Airbus A320-200 med en gennemsnitsalder på otte år. Det kuwaitiske lavprisselskab har yderligere en ordre hos Airbus på to nye A320neo.

Jazeera Airways’ rutenetværk er i dag baseret på destinationer i Mellemøsten, Kaukasus samt Indien og Pakistan. I de første seks måneder af 2019 har selskabet fløjet med over én million passagerer.

Sidste år åbnede Jazeera Airways sin egen terminal i Kuwait International Airport, som er selskabets base. Den nye terminal er blandt andet indrettet med direkte adgang til gates, Business Class-lounge og 350 parkeringspladser.

 

Relaterede artikler:

Jazeera Airways lancerer første Europa-rute

SAS blokerer også bagerste sæder i A320neo

Første A320neo til største kunde i Europa