Airbus A321-200 fra Wizz Air (Foto: TJDarmstadt | Creative Commons 2.0)

Tre nye nordiske ruter til Wien

Wizz Air er i gang med en gigantisk ekspansion i Wien. Der er allerede annonceret ruter til Bergen og Billund, og nu kommer tre nye nordiske destinationer til.

Tiderne er snart forbi, hvor fly fra Austrian Airlines dominerede billedet i Wien-Schwechat lufthavnen. I juni vil det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air åbne en base i lufthavnen med et enkelt Airbus A320-fly. I november følger to A321´ere og til marts næste år yderlige to fly af samme type.

Dermed kommer Wizz Air op på fem basefly i den østrigske hovedstadslufthavn, og det kaster nye nordiske ruter af sig.

Allerede i begyndelsen af januar løftede Wizz Air sløret for, at Billund og Bergen var blandt de første destinationer fra Wien. Ruten til Billund åbner den 15. november, og Bergen følger efter den 25. november. Til begge destinationer vil Wizz Air flyve fire gange om ugen.

Nu har Wizz Air så åbnet op for endnu en ruteportefølje, og dermed kommer der yderligere tre nordiske destinationer på rutekortet fra Wien. Fra den 22. marts vil Wizz Air flyve fire gange om ugen til Stockholm-Skavsta, og dagen efter åbnes der til Keflavik med tre ugentlige flyvninger. Den 27. marts sluttes der af med Malmø-Sturup, og hertil kommer selskabet til at flyve fire gange om ugen.

Skaber 200 jobs
Etableringen af basen i Wien svarer til en samlet investering på 570 millioner dollars, eller hvad der svarer til næsten 3,5 milliarder danske kroner. I 2019 vil Wizz Air samlet udbyde flere end to millioner sæder på 27 ruter til og fra Wien ved hjælp af de fem basefly.

Satsningen betyder, at der skabes flere end 200 direkte jobs hos Wizz Air, ligesom der vil blive skabte afledte jobs og turistindtægter til den østrigske turistindustri.

“Meddelelsen (om udvidelsen af basen, red.) understreger endnu engang vores stærke engagement i Wien og det østrigske marked som helhed. After åbningen af basen i Wien i juni vil vi i løbet af ni måneder udvide vores operationer til fem basefly med et lokalt team af flere end 200 ansatte. Med en halv million flysæder til salg i 2018 og flere end to millioner i 2019, skaber vi nye muligheder for østrigske rejsende til at kunne besøge nogle af smukkeste byer og regioner i Europa,” siger George Michalopoulos, kommerciel direktør hos Wizz Air, i en kommentar.

Øget konkurrence i Norden
Flykapaciteten fra Norden til den østrigske hovedstad bliver øget markant, når Wizz air åbner op. I dag flyver Austrian fire gange dagligt fra Wien til København og Stockholm-Arlanda, mens Oslo Lufthavn får besøg af Austrian-flyene to gange dagligt. Til Gøteborg flyves der tre gange om ugen, mens der i højsæsonen er én ugentlig flyvning fra Wien til Keflavik.

Norwegian har også Wien på rutekortet med tre ugentlige afgange.

Wizz Air vil benytte Airbus A321-200 på de nye nordiske ruter, og disse fly er indrettet i en version med 230 sæder. Dermed kommer det ungarske lavprisflyselskab til at indsætte en samlet kapacitet på 400.000 sæder årligt på de fem nye nordiske ruter.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air med 72. rute i Skandinavien

Billund Lufthavn får rute til Wien

Ny rute fra København til Transsylvanien

Wizz Air med flyordre på 110 milliarder kroner

Syvende Wizz Air-rute fra Billund