Foto: SAS AB

Tre SAS-ruter forsvinder i vintertrafikprogrammet

Fra København bliver det i den kommende vinter ikke muligt at flyve til Pristina og Innsbruck, mens ruten til Sankt Petersborg kun opereres omkring jul og nytår.

SAS offentliggjorde i går vintertrafikprogrammet 2016/17, og ved en nærmere granskning er der tre ruter fra Københavns Lufthavn, der er faldet ud. Det drejer sig om ruterne til Pristina, Sankt Petersborg og Innsbruck. Det hænger nemlig sammen med, at SAS løbende justerer kapacitet og trafikprogram efter markedsudviklingen

”SAS skal flyve, hvor kunderne gerne vil flyve. Så vi flytter hele tiden vores flysæder og kapacitet derhen, hvor vi tror, der er flest kunder. Lønsomheden for de tre ruter i vinterprogrammet 2015 var svag, det er hovedårsagen til, at vi flytter vores kapacitet,” forklarer pressechef Fredrik Henriksson fra SAS i Sverige til CHECK-IN.dk.

Ruten til Pristina i Kosovo har været fløjet hver lørdag året rundt siden marts 2007. Ruten flyves i øjeblikket med Bombardier CRJ900-fly med plads til 88 passagerer. Sidste år blev ruten lukket ned i højsæsonen, og det samme er tilfældet i år, hvor der ikke flyves i juli måned. Sidste afgang bliver den 29. oktober, og herefter er det uvist, om ruten starter op igen.

“Vi vil kigge på igen at flyve til Pristina i sommerprogrammet 2017, men det kan vi sige mere om til oktober,” siger Fredrik Henriksson.

Ruten mellem København og Pristina har været præget af meget etnisk trafik samt familier til de mere end 10.000 danske soldater, der siden 1999 har gjort tjeneste under NATO-styrken Kosovo Force (KFOR).

Ingen skiturister om søndagen
Ruten til Sankt Petersborg fra København bliver beskåret i det kommende vintertrafikprogram, således at der kun flyves omkring jul og nytår. Der flyves op til tre gange om ugen i perioden fra den 18. december og frem til den 5. februar. Herefter lukker ruten ned. SAS vil først til oktober tage stilling til, om ruten bliver genåbnet i sommertrafikprogrammet 2017.

Vinterruten til Innsbruck har en helt særlig historie. Den åbnede SAS den 27. december sidste år, hvor der blev fløjet til udgangen af marts måned i år med en ugentlig afgang hver søndag. Ruten fik dog ikke samme succes som Salzburg-ruten, og eksperterne i skiturisme til Alperne pegede på den helt simple årsag, at skiftedagen på skisportsstederne er om lørdagen, hvorfor det var umuligt at sælge en rute med afgang om søndagen.

“Som det ser ud nu, så kommer vi ikke til at genoptage flyvning til Innsbruck i skisæsonen 2015/17,” konkluderer Fredrik Henriksson.

Relaterede artikler:

SAS stopper med at flyve til Moskva

SAS lukker ni ruter i 2016

SAS får den sjette skirute fra København

SAS sommerlukker Balkan-rute