Saratov Airlines Antonov An-148, reg. nr. RA-61703. (Foto: Anna Zvereva | Creative Commons 2.0)

Tre udlændinge blandt ofrene for russisk flystyrt

Det russiske nyhedsbureau TASS skriver, at der var tre udlændinge samt tre børn blandt de 71 ofre ved søndagens flystyrt nær Moskva.

Et nyere fly at typen Antonov-148 fra det russiske flyselskab Saratov Airlines styrtede søndag eftermiddag ned omkring 35 kilometer sydøst for Domodedovo-lufthavnen nær Moskva.

Ifølge russiske medier er samtlige 65 passagerer og seks besætningsmedlemmer omkommet ved styrtet, der fandt sted ved landsbyen Stepanovskoye i Dergayevo. Det russiske nyhedsbureau TASS skriver, at der var tre udlændinge samt tre børn ombord på flyet. De tre udlændinge er statsborgere fra Schweiz, Aserbajdsjan og Kasakhstan.

Antonov-flyet med registreringen RA-61704 var otte år gammelt og var netop startet på en indenrigsflyvning fra Moskva-Domodedovo til Orsk, der ligger i den sydvestlige del af Sibirien. Flyet med rutenummer 6W702 lettede fra lufthavnens bane 14R kl. 14.21 lokal tid og nåede relativt hurtigt en højde på 6.200 fod (1.890 meter, red.), da det kl. 14.28 pludseligt tabte højde og forsvandt fra radaren.

Kort efter blev flyet lokaliseret på en åben mark nær Stepanovskoye, og lokale øjenvidner beskriver, at de så flydele falde ned fra himlen. Ifølge russiske medier er vragdele spredt på et område, der strækker sig over en kilometer.

Flere teorier 
Der har været flere modstridende oplysninger om, hvad der skete. De to russiske nyhedsbureauer Lenta og Interfax rapporterede oprindeligt, at flyet i luften var stødt sammen med en helikopter.

Det russiske katastrofeministerium har bekræftet, at det er rutenummer 6W703, der er fundet på nedstyrtningsstedet og understreger samtidig, at der ikke var en helikopter involveret. Der blev ved nedstyrtningsstedet fundet en 20 kg stor postsæk fra det russiske postvæsen, og det kan have været den kendsgerning, der kan have givet anledning til rygterne om helikopteren. Men Ruslands postvæsen forklarer, at man ikke benytter helikoptere til transport af post i Moskva-området.

Den russiske havarikommission har indledt en undersøgelse på stedet, og sent søndag eftermiddag blev den ene af flyets Cockpit Voice Recorder med kommunikation fra cockpittet lokaliseret.

Efterretninger fortæller, at radiokommunikationen var normal indtil kl. 14.28, hvorefter det ikke længere var muligt at få kontakt med flyet.

Spekulationerne er allerede i gang om årsagen til styrtet, og flere kilder antyder, at der ikke kan udelukkes en bombe, da spredningen af vragdelene på et område over en kilometer antyder, at flyet gik i stykker i luften, hvilket kan indikere en eksplosion.

På ulykkestidspunktet var der let snefald i området omkring Domodedovo Airport med en sigtbarhed på omkring 2.100 meter. Temperaturen var minus fem grader celcius, og skyhøjden var på 2.600 fod svarende til omkring 800 meter.

 

Relaterede artikler:

2017 blev det sikreste år i luftfartens historie

62 dræbte ved Flydubai-styrt i Rusland

MH017 blev ramt af russisk missil