Lufthansa-fly i Frankfurt Lufthavn. (Foto: Frankfurt Airport)

Lufthansa afviser ”Sputnik”-vaccinerejser

Lufthansa vil ifølge tysk medie etablere ”vaccinerejser” til Moskva, hvor passagerer kan blive vaccineret med den russiske Sputnik V-vaccine. Lufthansa afviser historien.

Udrulningen af COVID-19-vacciner i EU-landene skrider på kun langsomt fremad, og hører man ikke til den ældre eller særligt sårbare del af befolkningen, kan det i nogle lande have lange udsigter, inden man får det første stik.

I Tyskland må nogle borgere muligvis vente helt til 2022, inden de kan blive vaccineret på grund af mangel på vacciner. Nu kan der imidlertid være alternative muligheder på vej for tyskere – og andre europæere – som ikke ønsker at vente flere måneder endnu på at få en COVID-19-vaccine.

Flyselskabet Lufthansa vil ifølge det tyske medie bne IntelliNews begynde at tilbyde ”vaccinerejser” til Moskva, hvor europæere, som vil betale for det, kan blive vaccineret med den russiske Sputnik V-vaccine og dermed springe vaccinekøen i deres hjemland over.

Lufthansa skal være i forhandlinger med Ruslands udenrigsministerium om at etablere en vaccinerute mellem Frankfurt og Moskva Domodedovo-lufthavnen, den russiske hovedstads næststørste lufthavn. Det fortæller kilder tæt på forhandlingerne til bne IntelliNews.

En særlig vaccinations-lounge
Det tyske medie fortæller, at Lufthansa har til hensigt at etablere en særlig lounge i Moskva Domodedovo, som er isoleret fra resten af ​​lufthavnen. Her kan passagererne fra Frankfurt modtage deres vaccinestik uden at behøve at indrejse i Rusland og derefter straks flyve tilbage til Frankfurt. Et par uger senere kan de rejsende så tage turen igen for at få det andet stik med Sputnik V-vaccinen.

Lufthansa afviser dog i en kommentar, at selskabet skulle have sådanne planer.

“Moskva Domodedovo lufthavn har et generelt vaccinationspunkt inden for lufthavnen i ankomstområdet (landside). Dette vaccinationscenter er åbent for lufthavnsmedarbejdere, russiske statsborgere og udlændinge med opholdstilladelse i Rusland. I øjeblikket er der ingen Lufthansa Lounge i Moskva Domodedovo lufthavn og ingen planer for flyselskabet om at åbne et vaccinationscenter der,” skriver Lufthansa.

En effektiv vaccine
Det anerkendte videnskabelige tidsskrift The Lancet offentliggjorde for nylig en analyse, som fastslår, at den russiske Sputnik V-vaccine efter to doser er 91,6 procent effektiv mod coronavirus og i øvrigt ikke giver nogen uønskede bivirkninger.

Ifølge uafhængige eksperter er der efter offentliggørelsen af den såkaldte peer-reviewed analyse i The Lancet ikke længere nogen grund til at være skeptisk over for den russiske vaccine.

Kun få tyskere vaccineret
Indtil videre er kun omkring fire procent af den tyske befolkning blevet vaccineret mod coronavirus på grund en langsom udrulning, ligesom der i den tyske befolkning hersker skepsis omkring effektiviteten af ​​den svensk-britiske AstraZeneca-vaccine.

“Tyskere og schweizere råber på Sputnik-vaccinen på grund af den langsomme udrulning og AstraZenecas upopularitet,” siger en anonym kilde til bne IntelliNews.

1.000 euro for rejser og vaccinationer
Den samlede pris for en vaccinerejse til Moskva – inklusive to returflyvninger og vaccinationen – vil ifølge det tyske medie blive på omkring 1.000 euro (7.440 kroner).

Lufthansa har ifølge bne IntelliNews’ kilder planer om også at tilbyde vaccineflyvninger fra Zürich og Wien og andre lufthavne, hvor der viser sig at være efterspørgsel.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa vil bruge digitalt coronapas på udvalgte ruter

Flyselskab har færdigvaccineret flyvende personale

Flere end 30 nye destinationer hos Lufthansa