Tredje Norwegian-rute på vej til Billund

Det norske lavprisflyselskab Norwegian åbner næste år sin tredje rute fra Billund. Denne gang er destinationen Alicante ved den spanske Middelhavskyst.

Det irske lavprisflyselskab Ryanair har hidtil været alene om at betjene ruten mellem Billund og Alicante. Men indenlængeer der konkurrence fra Norwegian, derogså vil flyve danske rejsende til den ekspansive spanske Middelhavs-destination.

Oplysningen kom fremi forbindelse meddet norske lavprisflyselskabs etablering af en ny base i Alicante. På et pressemøde i Oslo i sidste uge præsenterede Norwegians koncernchef Bjørn Kjos et rutekort over de kommende Alicante-ruter for sommeren 2013. Her var ruten fra Billund til Alicanteindtegnet.

Ifølge deforeliggendeoplysninger vil Norwegianflyve to gange ugentligtmellem Billund og Alicante, men der foreligger endnu ikke konkrete informationer om opstartsdatoen.

”Det er operatørerne, der skal melde ud omkring nye ruter, hvorfor vi ikke kan bekræfte oplysningerne om, hvorvidt Norwegian vil flyve fra Billund til Alicante,“ siger Jesper Klausholm, der er marketingchef i Billund Lufthavn.

Hos Norwegian i Danmark er ruteinformationerne omkring Alicante-basen tilsyneladende ikke nået frem endnu. Derfor kan presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen heller ikke hjælpe med yderligere informationer.

Spanien-ruter fra Aalborg
Hidtil har Norwegian forbeholdt de spanske ruter til Aalborg Lufthavn. Her har det været muligt at flyve til Málaga hele året samt til Las Palmas i vinterhalvåret og Palma de Mallorca i sommerhalvåret. Med den anden spanske rute til Billund Lufthavn samt den eksisterende helårsrute til Oslo, tyder meget på, atDanmarks næststørste lufthavn for alvor indgår i Norwegians udviklingsplaner fremover.

Det er nemlig også bemærkelsesværdigt, at Aalborg ikke bliver tilgodeset med Alicante-ruten, da basen samlet giver mulighed forat drive 20 ruter mellem Norden og den populære spanske by i det kommende sommertrafikprogram for 2013.

Norgekommer op påi alt 11 ruter til Alicante fra henholdsvis Aalesund, Bergen, Harstad/Narvik-Evenes, Haugesund, Molde, Oslo, Rygge Moss, Sandefjord, Stavanger, Tromsø ogTrondheim.

Fra Sverige vil Norwegian flyve til Alicante fra Gøteborg, Karlstad, Malmø, Stockholm og Umeå, mens Finland og Danmarkmå nøjes med hver to ruter. De går fra Helsinki og Oulu samt fra København og Billund.