Travlhed på platformen i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Airport | PR)

Udenlandske turister bag august-vækst i Billund

Selvom sommerferien i Danmark er slut, rejste et højt antal passagerer til eller fra Billund Lufthavn i august. 436.012 rejsende benyttede lufthavnen, der har flere nye ruter på vej.

Til trods for at den absolutte højsæson for ferierejser allerede var overstået i august, har der stadigvæk været travlt i Billund Lufthavn, hvor 436.012 personer har været igennem terminalerne i landets næststørste lufthavn.

Det er et fald på 15,3 procent i forhold til juli i år, hvor lufthavnen satte rekord og kunne notere sig for den største måned nogensinde, da 515.060 rejsende her gjorde brug af lufthavnen i forbindelse med årets sommerferie.

Ifølge lufthavnen er det særligt danske erhvervsrejsende og udenlandske turister på vej til Danmark, der har løftet tallet for august. Ud af det totale antal på 436.012 passagerer var 435.402 en del af den kommercielle trafik. Af disse ankom 230.365 af dem til lufthavnen, mens 199.599 rejste derfra. De resterende 5.438 var transferpassagerer.

Prisstigninger påvirker fragtforretningen
De mange august-rejsende betyder desuden, at Billund Lufthavn er 11,8 procent over passagertallet fra samme måned i 2019, der var seneste normale år inden COVID-19, og det glæder administrerende direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn.

”Siden 2010 har vi vækstet kontinuerligt med 3-6 procent årligt kun afbrudt af Corona, og det har været rigtig gode resultater. Det er med de vækstrater, vi skal nå vores mål om syv millioner passagerer i 2040.”

I løbet af august er der i alt blevet håndteret 6.039 ton luftfragt i lufthavnen. 1.646 ton ankom til Cargo Center Billund, mens 4.393 ton blev sendt af sted. Det er en nedgang på 202 ton i forhold til august i 2021, hvilket i særdeleshed tilskrives en prisstigning på laks, der har betydet, at salget til eksempelvis USA er blevet ramt.

Samme belægningsgrad som før pandemien
I forbindelse med offentliggørelsen af trafiktallene fortæller Billund Lufthavn også, at der er flere nye ruter på vej til lufthavnen. Som tidligere omtalt vil Wizz Air flyve til Craiova fra den 18. december og SkyAlps lancerer en rute til Sydtyrol med start den 7. januar.

I forbindelse med trafiktallene oplyser Billund Lufthavn dog yderligere, at Spies har tilføjet øgruppen Kap Verde som en charterdestination. Den første afgang hertil finder sted den 17. oktober.

”Vi sætter utrolig stor pris på flyselskabernes anerkendelse af Billund Lufthavn, men vi kan også se, at vi lykkes med at fylde sæderne i samarbejde med flyselskaberne. Selvom vi får så mange nye ruter, så holder vi fast i samme belægningsgrad, som vi gjorde i 2019. Så vi kan i den grad fastslå, at efterspørgslen er tilbage og passer perfekt til det store udbud fra Billund Lufthavn,” udtaler Jan Hessellund.


Relaterede artikler:

Rekord: En halv million passagerer i Billund

Over 13.000 passagerer om dagen i Billund Lufthavn

Ny passagerrekord i Billund Lufthavn