Turkish Airlines ind i international fodbold – SAS på vej ud af dansk fodbold

Turkish Airlines har netop indgået særlige sponsoraftaler med fodboldklubberne FC Barcelona og Manchester United. SAS slutter i 2010 hovedsponsoraftalen med den danske superliga.

Luftfart og sport hører ofte sammen. I fem år har SASværet hovedsponsor i den den danske fobold-superliga, og selskabet har også i en periodehaft sponsoratet for det nye storstadion i Herning, der fra indvielsen har heddet SAS Arena og nu hedder MCH Arena.

Men pengene sidder ikke længere så løst hos det skandinaviske luftfartsselskab, hvorfor Divisionsforeningen ikke forventer, at det er muligt at få en forlængelse med SAS, når aftalen udløber ved udgangen af 2010. Det skriver Politiken. Derfor er der allerede nu lagt op til, at ligaen fra 2011gendøbes Superligaen med flere sponsorer tilknyttet, som dog ikke får retten til at blive eksponeret i forbindelse med ligaens navn.

Internationalt har Turkish Airlines netop indgået en sponsoraftale med de to største klubber i europæisk fodbold, Manchester United og FC Barcelona. Det vil give Turkish Airlines en kæmpemæssig eksponeringsværdi, ligesom at de to klubber – i det omfang det er muligt – vil benytte det hastigt voksende tyrkiske selskab.

Et samarbejde mellem et luftfartsselskab og en fodboldklub er ikke usædvanligt. Der har gennem flere år været et tæt samarbejde mellem det Dubai-baserede Emirates, der har en sponsoraftale med Premier League-klubben Arsenal. Det nye stadion i det nordlige London er endda døbt Emirates Stadium.

Fra håndboldverdenen kender vi herhjemme Cimber Sterling´s sponsorat af det danske herrelandshåndhold i håndbold.