Hamburg Airport

Tysk danskerlufthavn satte rekord

Hamborg Lufthavn oplevede endnu et år med passagerrekord, og for første gang rejste der flere end 17 millioner passagerer gennem lufthavnen.

Hamborg Lufthavnen har et omfattende rutenet og med fornyelser som Hamburg Welcome Center, moderne nyindrettede venteområder og de fleksible Self Bag Drop har lufthavnen videreudviklet sin service og passagerkomfort.

Det har også smittet af på passagertallet, der i 2017 er steget med 8,6 procent til 17,62 millioner, hvilket er rekord for den nordtyske lufthavn, der også benyttes af mange danskere.

Væksten i 2017 beløber sig til 1,4 millioner passagerer flere end i 2016, af flybevægelser lavere end og de over 17 millioner passagerer blev nået for første gang siden lufthavnens start. Med omkring 159.780 starter og landinger, var antallet af flybevægelser lavere end i 2000, da knap 10 millioner passagerer benyttede lufthavnen. I sammenligning med 2016 er antallet af flybevægelser faldet med cirka 0,5 procent.

”Passagervæksten på 8,6 procent var højere end gennemsnittet,” siger Michael Eggenschwiler, administrerende direktør i Hamburg Airport. ”Ved årets start havde vi regnet med en tydeligt lavere vækst i passagertallet. Den reelle udvikling viser, hvor høj rejselysten er blandt nordtyskerne. Vores opgave som lufthavn er at sikre mulighederne for både fritids- og erhvervsrejsende – også i fremtiden. For vores gode naboskab er det et positivt tegn, at antallet af flybevægelser er forblevet konstant”.

Passagertallet pr fly lå i 2017 gennemsnitligt på 121,4, mens det i 2016 var 112,5. Det gennemsnitlige sædetal pr fly steg fra 147 til 156.

Europæiske storbyer og feriesteder
Med hensyn til sommerfartplanerne i 2018 er der allerede meddelt en række attraktive nye forbindelser fra Hamburg. For eksempel starter Eurowings i sommersæsonen tre nye ruter. Det gælder den græske ferieø Korfu, to gange om ugen og den britiske kanalø Jersey en gang ugentligt. Desuden flyver Eurowings fire gange om ugen til.

For fans af Norge og af krydstogter er det interessant, at SAS i sommersæsonen flyver tre gange om ugen fra Hamburg til Bergen. Også norske Widerøe satser på Bergen og flyver fra august helårligt mellem Hamburg og Bergen tre gange om ugen. Germania flyver til sommer en gang om ugen til Samos, mens Ryanair udvider med Oslo to gange om ugen og Edinburgh op til fire gange ugentligt.

Adria Airways er ny i lufthavnen og lægger ud med fire ugentlige flyvninger til Sloveniens hovedstad Ljubljana. SunExpress udvider med en ugentlig flyvning til tyrkiske Kayseri, mens Condor til sommer flyve fra Hamburg til griæske Zakynthos, mens TUIfly hver anden søndag flyver krydstogtgæster til Triest.

 

Relaterede artikler:

Flyrejser fra Hamborg kan blive billigere

EasyJet lukker base i Hamborg

Hamborg Lufthavn sætter rekord