KLM-fly i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Udenrigstrafik og skirejsende reddede Aalborg

Stor tilbagegang i indenrigs- og chartertrafik i Aalborg Lufthavn i januar blev opvejet af nordjydernes stigende interesse for udlandet og for ski.

Med i alt 116.802 passagerer blev januar 2018 den bedste januar-måned i Aalborg Lufthavns historie. Det er 1,3 procent flere passagerer end i samme måned sidste år.

Dykker man ned i den nordjyske lufthavns passagertal, så vil man se, at der er stor forskel på hvordan trafikken indenfor de forskellige segmenter klarede sig.

Indenrigstrafikken oplevede således en tilbagegang på 9,2 procent, i det 68.224 passagerer rejste indenrigs til og fra hovedsageligt København mod 75.167 passagerer i samme måned sidste år. Derudover var der kun 10.464 chartergæster, der rejste til og fra Aalborg mod 16.926 rejsende i januar 2017. Dette giver en samlet tilbagegang i chartertrafikken på 38,2 procent.

Nye ruter i horisonten
Til gengæld kan lufthavnen glæde sig over en massiv fremgang i udenrigstrafikken. Hele 64,3 procent flere passagerer indenfor dette segment i januar sammenlignet med samme måned året før. I alt rejste 38.114 passagerer til og fra udlandet mod 23.202 passagerer i januar 2017

Den store fremgang kan blandt andet tilskrives Ryanairs debut i lufthavnen i efteråret 2017, hvor selskabet etablerede en rute til London.

I horisonten venter nye udenrigsruter og charterflyvninger samt flere frekvenser på eksisterende udenrigsruter og til eksisterende charterdestinationer.

”Sommersæsonen ser rigtig lovende ud, hvor Spanien bliver det helt store trækplaster for solglade danskere i 2018 med blandt andet sammenlagt otte ugentlige direkte rutefly til Malaga og Mallorca, og dertil kommer charterafgangene. Derudover arrangerer Nilles Rejser direkte rejser til Rom og Lissabon hen over sommeren, hvor de både tilbyder pakkerejser og flight-only. Samtidig udvider Århus Charter betydeligt fra Aalborg med afgange til Kreta, Rhodos, Side og Lesbos, Bravo Tours introducerer fire nye græske rejsemål og SunCharter flyver direkte til græske Agia Paraskevi. Der er derfor allerede nu udsigt til mange spændende sol- og oplevelsesferier for sommeren 2018,” siger Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

Største skiprogram nogensinde
Det er ikke kun attachemapper og badebukser udenrigspassagererne havde med, da de i løbet af januar gik ombord på fly i Aalborg Lufthavn. Mange havde også pakket tophue, skibriller og snowboard. Skiprogrammet for 2018 blev skudt i gang i midten af januar med to afgange til henholdsvis Salzburg og Innsbruck. Det er Højmark Rejser, der igen i år kan sende skiglade danskere direkte til Østrig, men som en nyhed er Danski også kommet på banen med skirejser til Østrig og Italien samt Frankrig i uge 8, hvor de har hele to afgange på programmet til henholdsvis Innsbruck og Chambery.

Så Aalborg Lufthavn håber at skiturismen vil bidrage til udenrigsvæksten.

”Vi ser en stærkt stigende efterspørgsel på skirejser direkte fra Aalborg Lufthavn, hvorfor det er fantastisk, at der er kommet endnu flere skimuligheder på banen. I 2018 har vi det største skiprogram nogensinde, hvor der løbende er kommet flere afgange til, der gør, at der i vinterferien er hele tre afgange ned til attraktive skiområder i Østrig, Italien og Frankrig, siger Søren Svendsen.

 

Relaterede artikler:

Udenrigstrafikken boomer i Aalborg Lufthavn

Ryanair debuterede i Aalborg Lufthavn

Stadig vækst i indenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn

Udenrigstrafik sikrer Aalborg rekordår