KLM-fly i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Udenrigsvækst på 36 procent i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn oplevede stor vækst i antallet af udenrigspassagerer i oktober sammenlignet med sidste år, mens antallet af indenrigs- og charterrejsende til gengæld var lavere.

Oktober i Aalborg Lufthavn blev en måned, hvor der som sædvanligt var mange sol- og strandhungrende rejsende i særligt efterårsferien.

Den nordjyske lufthavn håndterede i alt 141.898 passagerer i oktober, hvilket var 5,5 procent flere passagerer end i samme måned i 2022 og 5,7 procent flere end i oktober 2019 – det sidste hele år før coronapandemien.

Det eneste segment med vækst i forhold til sidste år var imidlertid antallet af udenrigsrejsende. Aalborg Lufthavn havde 48.314 udenrigspassagerer i oktober mod 35.463 i samme måned sidste år og 42.632 i oktober 2019.

Aalborg Lufthavn registrerede særligt travle dage i efterårsferien og ved overgangen fra sommer- til vintertrafikprogrammet. Solrige favoritter som Kreta, Málaga, Rhodos og Gran Canaria var de største trækplastre, oplyser lufthavnen.

Mere trafik på største udenrigsrute
Alene på ruterne til Málaga og Amsterdam var der over 8.000 flere passagerer i flyene end i oktober sidste år.

”Vi kan se i oktober, at rejselysten fortsat er på et højt niveau fra Aalborg Lufthavn, hvor vi blandt andet har fået meget mere trafik på vores største udenrigsrute, Amsterdam. Alt i alt ser vi en fremgang på hele 36,2 procent for udenrigstrafikken – en fremgang der også i høj grad er båret af rejsende til Spanien,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

”Det skyldes selvfølgelig de nye ruter til Alicante, Barcelona og senest Tenerife, men i særdeleshed også Málaga, hvor vi har haft dobbelt så mange afgange som i oktober sidste år. Nu er vinterprogrammet så skudt i gang med fyldte fly i oktober til de traditionelle kanariske øer samt ruteåbningen af Tenerife med Norwegian.”

Foruden de nævnte ruter ser Aalborg Lufthavn frem til Air Baltics nye rute til Gran Canaria i begyndelsen af december og første charterafgang til La Palma med Bravo Tours i slutningen af samme måned.

Bifalder samarbejde med Norwegian
Antallet af indenrigspassagerer i Aalborg Lufthavn i oktober var 72.153 mod 76.796 passagerer i samme måned sidste år. 21.431 charterpassagerer var også lavere end sidste år, hvor 22.226 rejsende benyttede Aalborgs lufthavn.

Af højdepunkter i oktober nævner Aalborg Lufthavn også, at Norwegian i slutningen af måneden købte 140 ton bæredygtigt flybrændstof – også kendt som Sustainable Aviation Fuel (SAF). Det svarer til, at det norske lavprisflyselskab afdækker 100 flyvninger på indenrigsruten til København.

Niels Hemmingsen er glad for, at Norwegian har valgt Aalborg Lufthavn som samarbejdspartner i projektet, da SAF er fremtiden for hele luftfartsindustrien, lyder det.

”Som lufthavn har vi stor del i at sikre den rette infrastruktur i et projekt som dette, og vi forventer, at projektet kan skabe de første trædesten til, at Danmarks første grønne indenrigsrute i 2025 også bliver fra Aalborg Lufthavn,” fortæller han.

 

Relaterede artikler:

Største september i fem år i Aalborg Lufthavn

Fart på udenrigsvæksten i Aalborg Lufthavn

Rekordmange passagerer i Aalborg og Aarhus