Selskaberne i Lufthansa-koncernen. (Foto: Lufthansa Group | PR)

Udsigt til bedste Lufthansa-kvartal i over to år

På trods af lufthavnskaos forventer Lufthansa, at andet kvartal bliver det bedste kvartal siden coronapandemiens begyndelse. Det er fragtforretningen, der sikrer driftsoverskud.

Lufthansa har i den seneste tid aflyst flere tusinde flyafgange fra forskellige lufthavne, men den tyske luftfartskoncern har også noget positivt at række ud efter.

Således er der udsigt til, at andet kvartal vil blive det bedste kvartal for Lufthansa-koncernen, siden coronapandemien brød ud i marts 2020. Dette altså til trods for lufthavnskaos og de mange aflysninger hos de forskellige flyselskaber.

Lufthansa forventer at lande et driftsoverskud for perioden fra april til juni på mellem 350 og 400 millioner euro, eller hvad der svarer til mellem 2,6 og 3,0 milliarder kroner. Det oplyser koncernen i en erklæring.

I samme periode i 2021 registrerede Lufthansa-koncernen et driftsunderskud på 827 millioner euro – svarende til 6,2 milliarder kroner.

Fragten fører Lufthansa til overskud
Omsætningen i andet kvartal mere end fordobledes til 8,5 milliarder euro (63,3 milliarder kroner, red.) i forhold til samme periode sidste år.

Passagererne er i stor grad vendt tilbage til Lufthansa og dens datterselskaber, som består af Eurowings, Austrian Airlines, SWISS og Brussels Airlines. Særligt høj belægningsgrad har der været på flyselskabernes premium-kabineklasser.

Selv om passagererne er vendt tilbage til flyene, er der dog udsigt til et negativt driftsresultat for denne del af forretningen. Kun SWISS vil isoleret set få et positivt resultat i andet kvartal.

I stedet er der markant medvind i Lufthansas fragtforretning, der således holder driftsresultatet oppe. ’Koncernen nød godt af en konstant stærk præstation hos Lufthansa Cargo’, lyder det. Også Lufthansa Technik kommer ud af kvartalet med et positivt fortegn i resultatet.

Over 7.000 flyaflysninger i koncernen
Det forventeligt gode kvartalsresultat for Lufthansa-koncernen kommer på trods af et udbredt kaos i lufthavne og hos flyselskaber. Mangel på medarbejdere har skabt lange køer samt utallige forsinkelser og aflyste flyvninger.

Lufthansa har senest været nødt til at reducere trafikprogrammet med yderligere 2.000 flyvninger indtil slutningen af august. Det totale antal aflyste afgange med det tyske flyselskab er næsten 6.000 denne sommer. Det er især flyvninger på indenrigsruter fra de pressede lufthavne München og Frankfurt, der er berørt af aflysningerne.

Hos Brussels Airlines har man aflyst 700 afgange i løbet af juli og august for at mindske presset på de ansatte. Og hos SWISS er der aflyst 676 flyvninger i perioden fra august til oktober.

På trods af de store forstyrrelser i driften er der altså udsigt til et godt kvartalsregnskab for Lufthansa-koncernen. Det endelige resultat for andet kvartal i 2022 vil blive offentliggjort 4. august.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa bifalder reduktion i Frankfurt-kapacitet

Lufthansa har aflyst 6.000 flyvninger

Lufthansa forventer rekordsommer