(Foto: Morten Lund Madsen)

Her er de udvalgte Karup-navne

Blandt flere tusind forslag til nyt navn til Karup Lufthavn er tre navne nu sendt til afstemning.

Karup Lufthavns nye navn bliver hverken Bonderøvslufthavnen eller Aarhus Vest. Det står klart efter at et panel bestående af repræsentanter fra lufthavnen, flyselskabet Danish Air Transport og reklamebureauet Makers har udvalgt de tre navneforslag, som nu sendes til afstemning frem til den 30. september.

De to navne var ellers blandt de knap 16.000 navne, som er blevet foreslået i den navnekonkurrence, som Karup Lufthavn udskrev i starten af september på hjemmesiden ukendtlufthavn.dk.

De tre navne, som der nu skal stemmes om, er Midtjysk Lufthavn, Midtjyllands Lufthavn eller Central Jutland Airport.

Sjove og kreative navne
I Karup Lufthavn glæder man sig over, at så mange har deltaget og er kommet med navneforslag.

”Responsen ligger langt over vores vildeste forventninger. Men det er virkelig dejligt. Vi kan kun tolke det som en stor interesse i det midtjyske, for at deltage i udviklingen af lufthavnen. Budskabet om at det er dig og mig og alle os, der bor i Herning, Viborg, Silkeborg, Holstebro, Skive, Struer, Ikast-Brande, Lemvig og Ringkøbing-Skjern, der i fællesskab ejer denne her lufthavn, lader til at slå igennem,” siger Frans Bjørn-Thygesen, der er direktør for den lufthavn, der indtil videre stadig hedder Karup.

Blandt de mange indsendte navneforslag har der været rigtig mange gode, påpeger lufthavnsdirektøren.

”Det har været et stort arbejde, at gennemgå så mange spændende navneforslag. Vi har været gevaldigt fristet af både de sjove og kreative, men har valgt at holde os til målet. Nemlig at få et nyt navn, der gør det nemt for alle at placere lufthavnen geografisk,” forklarer Frans Bjørn-Thygesen.

Som nogle af de gode nævner han MidWest Airport, Airport Midt, Hedens Lufthavn og Jyske Lufthavn. Der har også været en del i den lidt mindre seriøse kategori, som Lord Bendtner Airport, Bonderøvslufthavnen og Bedre-end-Aarhus Lufthavn.

Ikke med i afstemning
Danish Air Transport flyver som de eneste fast til og fra lufthavnen. Derfor sad flyselskabet med i panelet. Og DAT-direktør Jesper Rungholm havde allerede ved udskrivelsen af konkurrencen erklæret, at han gerne så, at lufthavnen kom til at hedde Aarhus Vest. Det blev da også foreslået af flere konkurrencedeltagere, men kom altså ikke med til den endelige afstemning.

Uanset hvad lufthavnen ender med at hedde, så vil det kun være et branding-navn udadtil for den civile del, der primært består af en terminalbygning. Lufthavnens operationelle drift varetages nemlig af Flyvevåbnet, som stadig kalder den Flyvestation Karup.

 

 

Relaterede artikler:

DAT: Karup Lufthavn bør hedde Aarhus Vest

Spies holder øje med Karup

Karup får græske charterdestinationer

Navnekonkurrence om nyt navn til Karup Lufthavn

Karup: Vi kan alt det CPH kan