En illustration af det kommende, nye torv, Plaza, i Terminal 2 i Helsinki Lufthavn. Foto: Helsinki Lufthavn

Udvidelse i Helsinki Lufthavn klar til næste sommer

I sommeren 2019 kan Helsinki Lufthavn åbne syv nye gates i Terminal 1, ligesom lufthavnen også vil være klar med en udvidelse af Terminal 2.

Helsinki Lufthavn har vokseværk i disse år.

Den finske hovedstadslufthavn har fuld gang i udvidelserne af begge terminaler, og arbejdet skrider indtil videre frem efter planen.

I Terminal 1 er Helsinki Lufthavn i gang med at udvide antallet af gates for at kunne øge kapaciteten på indenrigsruter og europæiske ruter. Hvis alt fortsat går efter planen, vil der åbne syv nye gates for passagererne til næste sommer.

Transporten fra de nye gates til flyene – og den anden vej – vil foregå til fods. Lufthavnen udvider terminalen på to etager. På nederste etage, som ligger direkte ud til forpladsen, åbner Gate 5, 6 og 7. På øvre etage åbner Gate 8, 9, 10 og 11, og der vil være trapper og elevator ned til forpladsen.

”Der kan forekomme støj i forbindelse med udvidelsen af Terminal 1. Vi beklager ulejligheden,” skriver Helsinki Lufthavn i en pressemeddelelse.

Udvidelse af Terminal 2
Helsinki Lufthavn har også fuld gang i udvidelsen af Terminal 2, hvor der oprettes nye opholdsarealer til brug for passagererne. Herudover bygger lufthavnen et centralt torv, kaldt Plaza, der vil ligge mellem den sydlige og vestlige finger. Åbning af torvet er planlagt til begyndelsen af 2019, og stedet bliver hjertet af den nye udvidelse. Anlægsarbejdet af denne del følger også tidsplanen.

Efter udvidelsen af Terminal 2 vil den fremstå som et markant arkitektonisk kendetegn med blandt andet hvælvet træloft. Passagererne vil i den nyrenoverede terminal få en let og komfortabel vej fra terminaldørene og helt frem til flysædet.

Til næste sommer er Helsinki Lufthavn også klar med en udvidelse af grænsekontrollen. Sidst, men ikke mindst, vil den finske lufthavn senere på året også åbne flere nye gates til brug for langdistancefly.

Alt i alt bliver terminalområdet i Helsinki Lufthavn udvidet med 45 procent, og området til bagagehåndtering bliver udvidet med 50 procent. Det samlede anlægsarbejde beløber sig til 900 millioner euro, hvilket svarer til 6,7 milliarder kroner.

Helsinki Lufthavn håndterede 18,9 millioner passagerer i 2017, hvilket gør den til Nordens fjerdestørste lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Helsinki Lufthavn vil renovere Terminal 2

Helsinki Airport indleder tre års renoveringsarbejde

Skytrax: Helsinki Lufthavn er Nordens bedste

Højhastighedstog fra Helsinki Lufthavn til Tampere

Ansigtsgenkendelse i Helsinki Lufthavn