Challenger 3500 fra Bombardier. Foto: Bombardier

Ukendt kunde køber 12 corporate jets til 2,2 milliarder

En unavngiven kunde har bestilt 12 businessjets af typen Challenger 3500 fra Bombardier til en samlet værdi på 2,2 milliarder kroner. Flyene vil blive leveret fra næste år.

For store virksomheder og velhavende privatpersoner er corporate jets et yndet transportmiddel, når rejsen til lande i nær og fjern afstand skal effektiviseres.

Nu har en indtil videre anonym kunde lagt en fast ordre på 12 fly af typen Challenger 3500 fra Bombardier. Et fly, der tilbyder stor luksus for de rejsende. Købsaftalen har en værdi af 326,4 millioner dollar, eller hvad der svarer til 2,2 milliarder kroner på 2023-listepriser.

Bombardier skriver, at den unavngivne kunde har valgt Challenger 3500-flyet, som er ”markedsførende for den enestående ydeevne, raffinerede kabine og bæredygtige funktioner”.

”Bombardier er stolte af, at Challenger 3500-jetflyet er så populært som det foretrukne fly for et stort flertal af operatører rundt om i verden, og at det fortsætter med at opfylde og overgå forventningerne hos dets kræsne klientel,” siger Éric Martel, koncernchef hos Bombardier.

Kabinen i Challenger 3500-flyet fra Bombardier. Foto: Bombardier

Han fortæller videre, at flyet er yderst pålideligt, og at det tilbyder den ”exceptionelle oplevelse”, som kunderne efterspørger.

Enestående oplevelse af kabinen
Challenger 3500-flyet er indrettet sådan, at selv de mest kræsne rejsende får en uovertruffen oplevelse under hele flyvningen, lover Bombardier.

Flyets design giver en enestående oplevelse af kabinen, og passagerernes komfort er højnet med de revolutionerende Nuage-sæder samt med den mest moderne teknologi i kabinen. Bombardier oplyser, at Challenger 3500 tilbyder adgang til de mest fjerntliggende steder, og at flyet leverer en gnidningstur fra start til landing.

Challenger 3500 har en rækkevidde på 6.297 kilometer, og der er plads til 10 passagerer i den luksuriøse kabine. Flyet kan flyve i en højde op til 43.000 fod (13.106 meter, red.), og dets typiske marchhastighed er op til 990 kilometer i timen.

Det forventes, at Bombardier vil kunne levere de første fly til den fortsat unavngivne kunde i løbet af anden halvdel af 2025.

 

Relaterede artikler:

Airbus sætter ny corporate-jet i produktion

Airbus lancerer A220 i business jet-version

Airbus får transatlantisk “corporate shuttle