Uklart om Bremen-rute til København fortsætter

Tidligere på måneden meddelte det tyske regionale luftfartsselskab OLT, at selskabet ville indstille ruten mellem Bremen og København. Imidlertid hævder SAS, at samarbejdet om ruten fortsætter. Men OLT forhandler lige nu med et polsk luftfartsselskab, der muligvis vil overtage det tyske selskab.

Det lille tyske regionale flyselskab Ostfriesische Lufttransport GmbH (OLT) meddelte tidligere på måneden, at selskabet ville indstille flyruten fra Bremen til København som følge af, at selskabet står foran en gigantisk slankekur.

Problemerne hos OLT skyldes, at Airbus-fabrikkerne har opsagt aftalen med selskabet, der i årevis har transporteret medarbejdere fra den franske flyproducent mellemBremen og Toulouse. Airbus beskæftiger i alt 3.100 medarbejdere vedvingefabrikken i Bremen.

Modstridende informationer om ruteophør

OLT har en såkaldt code-share med SAS på ruten mellem Bremen og København. Her kunne SAS i en meddelelse til selskabets salgsmedarbejdere den 16. august oplyse, at aftalen med OLT ville ophøre fra 29. oktober 2011, da det tyske luftfartsselskab ville indstille ruten til København.

Men seks dage senere, den 22. august, kunne SAS således meddele, at code-share samarbejdet vil fortsætte, idet ruten alligevel ikke lukkes ned på det tidligere annoncerede tidspunkt.

Denne information er dogikke helt i overensstemmelse med oplysninger i de tyske medier. Her forventer man, at op til 100 ud af samtlige 120 medarbejdere i selskabets afdelinger i Emden, Hamburg og Bremen står foran afskedigelse som følge af ophør af aktiviteterne.

Forhandler med polsk luftfartsselskab

OLT forhandler i øjeblikket med potentielle investorer for at sikre selskabets fremtid. Der har blandt andet været forhandlinger med det Saarbrücken baserede Cirrus Airlines, men tidligere på ugen kuldsejlede disse drøftelser. Nu hævder NDR, at OLT forhandler med et polsk luftfartsselskab, der formentlig vil overtage selskabet med rettigheder og forpligtelser samt omkring 80 medarbejdere.

Det ventes, at drøftelserne vil være afsluttet inden ugens udgang. Herefter vil det blive mere klart, hvordan selskabets ruteaktiviteter vil se ud fremadrettet.

OLT´s otte ugentlige afgange mellem Bremen og København er stadig tilgængelige i reservationssystemerne efter den 29. oktober 2011.