(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

United stævner blogger for at finde billige rejser

United Airlines har sammen med bookingsitet Orbitz stævnet stifteren af skiplagged.com, fordi sitet blev brugt til blogs om, hvordan man finder billigere flybilletter.

Aktarer Zaman, der er stifter af skiglagged.com overvejer i øjeblikket et sagsanlæg fra United.

Sagsanlægget fra United mod den private hjemmeside kommer, fordi sitet opererede efter princippet ’hidden city’. “Princippet går ud på at købe en billet til et fly, der mellemlander på kundens endelige rejsemål”, forklarer Fox News, ”Det er hyppigt langt billigere end med et konventionelt fly”.

”Hvis man for eksempel ønsker at rejse fra New York til San Francisco, køber man i stedet en billet fra New York til Lake Tahoe (på grænsen mellem Californien og Nevada) med mellemlanding i San Francisco, hvor man så forlader flyet. Det fungerer kun med enkeltbilletter og uden indskreven bagage.

Kræver 75.000 dollars
United Airlines og Orbitz bookingsitet kræver skiplagged.com lukket, fordi de betragter det som skyldig i unfair konkurrence. Samtidig kræver selskaberne kompensation fra sitets ejer på 75.000 dollars.

United Airlines talsmand Christen David siger, at denne metode kan føre til forkerte beregninger af brændstofforbruget og forsinkelser, fordi man venter på, at alle bookede passagerer kommer om bord. Det kan også afholde potentielle kunder fra at booke billetter, fordi flyet ser ud til at være fully booked, selv om flere sæder er ledige på grund af no shows til den sidste strækning.

Aktarer Zaman siger til CNN Money, at han havde regnet med et sagsanlæg, men mener ikke, der er noget ulovligt i det, han har gjort. Han fastslår, at han ikke har tjent på sitet, som blot er en lille del af hans net-forretninger. Desuden er den omtalte metode ’hidden city’ almindeligt kendt og har været det i årevis, erklærer han.

Flere eksperter påpeger, at en retssag mod Aktarer Zaman ikke vil ændre noget som helst, da passagererne er blevet gjort opmærksomme på metoden.

 

Relaterede artikler:

United vil undgå nye “Dr. Dao-episoder”

United-boss: Vi kan slå Norwegian

Ny United-rute til Norden