Den amerikanske myndighed oplevede - ud over 3.391 skydevåben - også flere tilfælde med granater i håndbagagen. Foto: Transportation Security Administration.

USA’s flypassagerer har våben i håndbagagen

Det mest almindelige er håndvåben, men der er også opdaget kamuflerede knive, sværd og håndgranater.

Den amerikanske sikkerhedsmyndighed TSA fandt sidste år 3.957 skydevåben i håndbagagen hos de flyrejsende i USA. Det er en stigning på 17 procent i forhold til 2016, hvor der blev opdaget 3.391 skydevåben, skriver ekstrabladet.dk.

Af de 3.957 opdagede skydevåben i håndbagagen, kunne TSA konstatere, at 84 procent var skarpladte Ifølge rapporten fra TSA er antallet af opdagede skydevåben i håndbagagen seksdoblet siden 2005, da der ’kun’ blev opdaget 660 våben fra rejsende passagerer i USA’s lufthavne.

FN’s kontor for Narkotika og Kriminalitet kunne i 2012 opgøre, at der i USA var 88 skydevåben for hver 100 indbyggere, men flere undersøgelser tyder på, at antallet af privatejede våben i 2016 var på laveste niveau i 40 år. Til gengæld viser statistikker ifølge The Guardian, at de amerikanere, der køber våben, køber flere end nogensinde før, så en amerikansk våbenejer har i gennemsnit otte skydevåben.

Andet ’isenkram’
Med et samlet antal på 771 millioner passagerer i de 440 føderale lufthavne i 2017, betyder fundet af 3.957 skydevåben, at der blev opdaget godt 10,8 våben om dagen i security. Flest opdagede våben var der i

Hurtsfield-Jackson Atlanta International Airport, hvor TSA fandt 31 våben alene i august.

Ud over skydevåben stoppede myndighederne i lufthavnene blandt andet skarpe håndgranater, knive, sværd, kastestjerner og strømpistoler.

Flypasserer i USA kan rejse med våben indenrigs, hvis de søger om det, har våbentilladelse og våbenet er pakket uladt i en indtjekket kuffert – aldrig i håndbagagen.

Relaterede artikler:

TV-hold ville smugle bombeattrap gennem Newark lufthavnen

2017 blev det sikreste år i luftfartens historie

Nye USA-sikkerhedskrav fra i dag