Utilfredsstillende udvikling i Cimber Sterling

I andet kvartal af regnskabsåret 2011/12 blev det primære driftsresultat for Cimber Sterling et underskud på 43,1 millioner kroner mod blot 2,2 millioner kroner året før. Årets resultat nedjusteres til et underskud i niveauet 160 – 200 millioner kroner.

(OPDATERES)

Cimbers Sterlings kvartalsrapport for perioden 1. august til 30. oktober blev en regulær gyser.

Omsætnngen steg 4,8 procent fra 546,5 millioner kroner i samme periode sidste år til 572,6 millioner kroner i dette års regnskabsperiode.

Til gengæld blev der skabet et underskud på 43,1 millioner kroner mod blot 2,2 millioner kroner året før.

På baggrund heraf nedjusterer det danskbaserede flyselskab forventningerne til hele regnskabsåret til et driftsunderskud på 160 – 200 millioner kroner mod tidligere 20 – 60 millioner kroner.

“Vi er ærgerlige over, at vores udvikling for 1. kvartal ikke er fortsat ind i 2. kvartal af vort regnskabsår. Det er på ingen måder tilfredsstillende, men understreger også behovet for ny strategi. Vi har vanskeligt ved at håndtere Boeing-segmentet undenfor sommerperioden,“ vurderer Jacob Krogsgaard.

Tilpasning af kapaciteten

Cimber Sterling har taget konsekvensen og tilpasset kapaciteten hen over vinteren. Målet er at skabe en mere lønsom indenrigsoperation fremfor volumen. Dermed har Cimber Sterling opgivet den oprindelige målsætning om en markedsandel på 60 procent i indenrigstrafikken.

“Vi skal stadig være den føreende på dansk indenrigs,men ønsker at have en lønsom operation,“ siger Jacob Krogsgaard.

Den negative udvikling i Cimber-regnskabet skyldes ifølge selskabet et lavere aktivitetsniveau end forventet samt højere omkostninger til blandt andet brændstof og teknisk vedligeholdelse.

Egenkapital er stærkt reduceret

Egenkapitalen i Cimber Sterling er også faldet drastisk i perioden. Den udgjorde per 31. oktober blot 17,3 millioner kroner mod 175,3 milloner året før. Det kraftige fald i egenkapitalen skyldes ikke alene underskuddet, men også en markant nedskrivning af et udskudt skatteaktiv.

Med Cimber Sterlings udmelding om et forventet negativt årsresultat på mellem 160 – 200 millioner kroner, vil selskabet have behov for en styrkelse af kapitalstrukturen indenfor relativt kort tid.