Nordic Seaplanes' Twin Otter-maskine over Aarhus by.

Vandflyrute skruer op

Kortere flyvetid og kortere tid i havn gør det muligt for vandflyruten mellem Aarhus og København at skrue op for antallet af flyvninger.

Efter en kort sommer hvor kunderne i høj grad har været feriegæster, gearer Nordic Seaplanes nu op igen og tilpasser flyvningerne på Danmarks eneste vandflyrute til erhvervslivet med i alt fem afgange hver vej dagligt mandag til fredag mellem havnene i Aarhus og København.

Med næsten 400 problemfri flyvninger som erfaringsgrundlag har Nordic Seaplanes optimeret og indpasset en ekstra afgang fra Aarhus og København uden at sidste afgang bliver for sent på dagen. Således er der fra mandag den 8. august fem daglige afgange både fra Aarhus og fra København.

Tidligere flyvninger
De i alt 10 flyvninger ligger nu alle mellem kl. 7 og kl. 19, som er det tidsrum, hvor efterspørgslen fra rutens primære målgruppe – de forretningsrejsende – er størst. Det kan lade sig gøre fordi man har skruet lidt på hvor længe selskabet ene fly er i havn og hvor længe det er om at komme frem og tilbage i luften.

”Vi har lyttet til vore kunder og de efterspørger flere og tidligere flyvninger i løbet af dagen. Vi skærer 15 minutter af vores turn around, og således bliver det nu endnu mere fleksibelt for passagererne at planlægge en effektiv rejse i forhold til møder og andre aktiviteter,” siger direktør Lasse Rungholm fra Nordic Seaplanes.

Samtidig sætter Nordic Seaplanes flyvetiden mellem havnene i Danmarks to største byer ned til 45 minutter. Dermed har selskabet på godt to måneder reduceret sin flyvetid med næsten 25 procent, da man ved starten i slutningen af maj kalkulerede med 59 minutters flyvetid.

Rundflyvninger over København
Det er desuden en fordel i forhold til Nordic Seaplanes’ myndighedstilladelser, at man kan nøjes med at flyve mellem kl. 7 og kl. 19. Selskabet har nemlig kun tilladelse til at gennemføre et vist antal operationer i de to havne. I en 12 måneders periode har selskabet 2600 point at bruge af. Flyvninger mellem klokken 7 og 19 tæller for ét point. Flyvninger mellem klokken 19 og 22 tæller 3,16 point og flyvninger mellem kl. 22 og 7 om morgenen tæller med 10 point.

I sommerugerne har Nordic Seaplanes ikke blot fløjet frem og tilbage mellem Aarhus Havn og Københavns Havn. Der er også blevet tid til rundflyvninger over København og Aarhus. Fra på mandag er det hverdag igen i selskabets kalender.

 

 

Relaterede artikler:

Ændret fartplan for vandflyrute

Vandfly går efter timedrift

Kom i luften med vandflyet