Twin Otter fra Nordic Seaplanes. (Foto: Nordic Seaplanes)

Vandflyruten starter i morgen

Vandflyruten mellem Aarhus og København tager i morgen hul på en ny sæson, og Nordic Seaplanes har brugt vinterpausen til at justere priskonceptet.

Selvom vinteren endnu ikke har sluppet sit tag i Danmark, så markerer det forårets komme, at vandflyruten mellem Aarhus og København er klar til at gå på vingerne. Det sker i morgen den 22. februar, efter at ruten har været lukket ned i januar og det meste af februar.

Nedlukningen skyldes, at der kun kan gennemføres få afgange i den mørkeste tid på året, da der kun er tale om flyvninger i dagslys. Herudover har flyet også været til det årlige store eftersyn hos samarbejdspartneren i Schweiz.

Når ruten åbner i morgen, vil der i første omgang blive fløjet tre gange dagligt indtil den 27. marts, hvorefter der øges til fem daglige afgange ved overgangen til dansk sommertid.

Nordic Seaplanes har også brugt vinterpausen på at justere priskonceptet. En enkeltbillet kostede hidtil 1.800 kroner uanset afgangstidspunkt, men i 2017 differentieres priserne, så så det vil være muligt at købe en billet helt ned til 1.297 kroner på afgange midt på dagen.

”Vi sluttede 2016 sæsonen af med et rigtigt godt indtryk af, at erhvervslivet i både Aarhus og København sætter pris på den infrastruktur og fleksibilitet som den nye vandflyrute giver, og vi har derfor høje forventninger til den kommende sæson. I den forbindelse introducerer vi også nye priser. Normalprisen starter ved 1.297 kr. for en enkeltbillet med Business klasse vilkår, der inkluderer seks kilo håndbagage, annullering og ombooking uden gebyr frem til 12 timer før afgang. Og selvfølgelig fri lounge med aviser, friskbrygget kaffe fra Nespresso, økologisk the, morgenmad, smoothies og kildevand,” siger administrerende direktør Lasse Rungholm fra Nordic Seaplanes.

Ny operatør
I 2016 havde Nordic Seaplanes en kort afbrydelse i fartplanen, da den kroatiske operatør midlertidigt mistede sin driftslicens, selvom det ikke umiddelbart havde noget med den danske operation at gøre. Fra sæsonstarten den 22. februar er det operationelle ansvar overdraget til Zürich-baserede Zimex Aviation, der hidtil har været servicecenter for vandflyrutens Twin Otter-fly.

“Zimex er det selskab, der har sat vores fly i stand, og de, der har set vores fly, ved, at det er allerhøjeste kvalitet, der leveres. Vi er meget glade for, at vi kan få lov at fortsætte vores succes med at forbinde Aarhus og København på 45 minutter under Zimex’s vinger,” udtaler Lasse Rungholm, direktør i NORDIC Seaplanes og fortsætter:  “Der er ingen over Zimex. De er eksperterne på området, og Zimex er nu også – efter en fælles indsats – godkendt til at operere Twin Ottere på vandet.”

 

Relaterede artikler:

Folkene bag vandflyrute får luftfartspris

Vandflyrute løber rundt

Vandflyrute uberørt af kroatisk timeout

Vandflyver: Kommer ikke til at ske igen

Vandflyrute skruer op