Verdens bedste ‘shopping’ lufthavne

Selvom Københavns Lufthavn med et omfattende udbud af butikker ofte er blevet sammenlignet med ‘Fields’, er lufthavnen ikke på listen over de 10 mest populære lufthavne at shoppe i. Listen er udarbejdet af den britiske rejsesøgemaskine Cheapflights.

Med sit omfattende udbud af butikker er Københavns Lufthavne A/S (CPH)ofte blevet sammenlignet med ‘Fields’ for sine shoppingmuligheder.

Tidligere tal bekræfter da også, at der er kunder i butikkerne, idet næsten 3 ud af 4 overskudskroner i den danske hovedstadslufthavnkommer via indtægter fra parkering og lufthavnens shopping-center.

Men selvom indkøbsmulighederneskaber en af Københavns Lufthavns absolut vigtigste indtægtskilder, er CPH ikke på den liste over de 10 mest populære lufthavne at shoppe i, som den britiske rejsesøgemaskine Cheapflights netop har udarbejdet.

Dubai i front

Vil man som flyrejsende have de bedste shoppingmuligheder skal man et helt andet sted hen, eksempelvis Dubai International Airport med den store Dubai Duty Free.

Her finder man ifølge analysen et førsteklasses udbud af eksklusive shoppingmuligheder, hvor Dubai Duty Free har hævet niveauet for flyrejsende i hele Mellemøsten.

2011 blev et usædvanligt godt år for Dubai Duty Free, der med sine 4.000 ansatte øgede salget med 15 % tiil $1,45 milliarder eller over 8,3 milliarder danske kroner.

Sammenlagt har Dubai Duty Free modtaget mere end 200 priser og hæderbevisninger for sine forretninger og i 2011 blev man udråbt til verdens bedste Duty Fee Shop af Global Traveler Awards.

Allerede nu rummer Dubai Duty Free over 18.000 kvadratmeter shoppingcenter, der udvides med yderligere 8.000 i løbet af 2012. Samtidig forventerDubai Duty Free også at åbne det 5-stjernede Jumeirah Creekside Hotel i år.

Fire europæiske lufthavne i top 10

Deeuropæiske lufthavne er helt i top med fire placeringer på top 10. Frankfurt Airport er med i denne gruppe, menshoppingmulighederne i London Heathrow Airport fremhæves ogsåpåden nye top 10 liste. Sammenlagt harHeathrow over 48.000 kvadratmeter indkøbscenter fordelt på sine 5 terminaler, der tilbyder varer i alle prisklasser, men ogsåmærkevarer som Armani, Dior, Gucci og Cartier.

Hos Schiphol-lufthavnen i Amsterdam udbyder man varer efter det berømte slogan: “See, buy, fly,” og her forsøger lufthavnen at fastholde sin position i top 10 med gode tilbud og rabatter.

Men også i Zurich Airport kan passagererne gøre en god handel. Her vil det være muligt at finde gode tilbud på toldfrie varer og smage den berømte schweizisk chokolade.

Andre gode handelsmuligheder finder man følge Cheapflights-opgørelsen hos O.R. Tambo International Airport i Johannesborg i Sydafrika. Det skulle ifølge opgørelsen være den bedste i Afrika.

Herudover har Miami International Airport samt Hong Kong International Airport også fundet vej til listen. Og endelig Vancouver International Airport i Canada, der angiveligt bugner af gode indkøbsmuligheder, ligesom man anbefaler et besøg hos Koreas Incheon International Airport, hvor der ikke mindst handles kosmetik, alkohol og cigaretter.