Boeing 787-9 Dreamliner fra American Airlines. (Foto: OpenStreetMap | CC 2.0)

Verdens største flyselskab annoncerer rute til CPH

Fra næste sommer bliver det muligt at flyve direkte med American Airlines fra København til Philadelphia på den amerikanske østkyst. Selskabet vil flyve dagligt med en Boeing 787 Dreamliner.

Det amerikanske Oneworld-selskab American Airlines, der er verdens største flyselskab målt på antallet af passagerer, har netop offentliggjort åbningen af en række nye ruter til Europa.

En af disse går til Københavns Lufthavn fra selskabets store hub i Philadelphia International Airport i Pennsylvania, der ligger i det nordøstlige hjørne af USA.

Ruten starter op den 6. juni 2024 og vil blive betjent dagligt med en Boeing 787-9 Dreamliner, der har plads til 285 passagerer i en treklasses konfiguration med 30 business class-sæder, 21 sæder i premium economy samt plads til 234 passagerer i economy, der hos American Airlines kaldes Main Cabin.

“Vi ser frem til at byde American Airlines velkommen til Københavns Lufthavn. Det er en fantastisk nyhed, at American Airlines har valgt København som ny destination. Jeg håber, vi vil se endnu flere amerikanske turister, for det vil få stor betydning for hoteller og turisme i hovedstadsområdet og resten af Danmark,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

En af tre nye ruter fra Philadelphia
Det bliver det andet amerikanske flyselskab, der kommer til København, da SkyTeam-selskabet Delta Air Lines i forvejen flyver en sæsonrute fra New York-JFK. Da Københavns Lufthavn er en udpræget Star Alliance-lufthavn, vil mange af de amerikanske rejsende, der flyves ind til CPH udgøre et stort potentiale for turismen i Danmark.

Philadelphia er det ottendestørste byområde i USA med op imod seks millioner indbyggere og er samtidig den største by i delstaten Pennsylvania, der har Harrisburg som hovedstad. 

Udover ruten til København vil American også åbne nye ruter fra Philadelphia til Nice og Napoli.

“American glæder sig over at kunne tilføje tre nye europæiske destinationer. Nye ruter fra Philadelphia og udvidet transatlantisk service fra Chicago og Dallas-Fort Worth vil tilbyde kunderne bekvem one-stop-adgang fra mere end 200 unikke destinationer over hele USA til Europa næste sommer,” siger Brian Znotins, der er direktør for network og ruter hos American Airlines.

Har tidligere haft ruter til Norden
Det er ikke første gang, at American Airlines gør sin entré i Norden.

American Airlines fløj fra 2011 og nogle år frem mellem Chicago og Helsinki, og US Airways, der i 2012 blev fusioneret med American Airlines, har også tidligere fløjet mellem Philadelphia og Stockholm fra 2006 til 2009, mens en rute fra Philadelphia til Oslo, der var planlagt til opstart i 2011 aldrig kom i gang.

Endelig åbnede American Airlines i sommeren 2018 en rute mellem Dallas og Reykjavik, men den blev lukket året efter, hvorefter man i stedet ville forsøge sig med Philadelphia, men sidenhen kom coronapandemien i vejen.

 

Relaterede artikler:

American Airlines opgiver Island-rute i 2021

Ny American-rute til Reykjavik

American Airlines tilbage til Norden