American Airlines Boeing 757-200 (Foto: Venkat Mangudi | Creative Commons 2.0)

Ny American-rute til Reykjavik

American Airlines vil ikke flyve mellem Reykjavik og Dallas i sommeren 2020, og i stedet åbnes en ny rute til USA´s femtestørste by i delstaten Pennsylvania.

Der vil stadig være tre amerikanske flyselskaber, der betjener Reykjavik i den kommende sommer. Der var ellers tvivl om, hvorvidt American Airlines ville trække sig ud, da ruten fra Dallas/Fort Worth til Keflavik International Airport ikke har givet det ventede antal passagerer.

Men nu har American besluttet sig for at indstille Dallas-ruten i sommeren 2020 og i stedet åbne en rute mellem Philadelphia og Reykjavik. Der flyves dagligt fra den 4. juni 2020 med Boeing 757-200, der har plads til 176 passagerer.

Dermed får Icelandair konkurrence på ruten til den femtestørste by i USA, hvortil det islandske i denne sommer har tilbudt fire ugentlige afgange.

Tre selskaber på Dallas-rute
Icelandair er ikke uvant med at konkurrere med det amerikanske oneworld-selskab. I forsommeren åbnede både American Airlines, Icelandair og WOW air direkte ruter mellem Keflavik International Airport og DFW International Airport efter at være lokket med store opstartsrabatter og betydelig markedsføringsstøtte fra lufthavn og regionale turistmyndigheder i området omkring den texanske storby.

Icelandair og WOW air besluttede sig allerede for ved udgangen af 2018 ikke at fortsætterne ruterne i 2019, men American Airlines har fastholdt betjeningen af Dallas-Reykjavik i hele sommertrafikprogrammet 2019 og frem til den 25. oktober.

Fire ruter fra amerikanske operatører
Med den kommende American-rute fra Reykjavik til Philadelphia vil tre amerikanske flyselskaber betjene fire ruter i sommertrafikprogrammet 2020.

Udover American Airlines er det SkyTeam-selskabet Delta Air Lines, der forventes at flyve dagligt til Keflavik International Airport fra Minneapolis/St. Paul og New York-J.F. Kennedy.

Herudover vil United, der er medlem af Star Alliance, flyve dagligt mellem New York-Newark og den internationale lufthavn i Reykjavik.

Samtlige fire ruter opereret af de amerikanske flyselskaber flyves med Boeing 757.

 

Relaterede artikler:

Icelandair trækker sig fra Dallas-rute

American Airlines åbner ni nye europæiske ruter

Tre nye internationale ruter til samme destination