Vi får mere for pengene i USA og Tyrkiet

Når man vælger rejsemål, er det ikke nok udelukkende at sammenligne omkostningerne til fly og hotel. Opholdsomkostningerne kan være meget påvirket af udviklingen mellem den danske krone og den lokale valuta. Det er bl.a. tilfældet for destinationer som USA og Tyrkiet, hvor Spies har beregnet, at der er meget mere for pengene i 2011.

I år forventes omkring 200.000 danskere at holde ferie i Tyrkiet. De vil alle få ekstra købekraft til en værdi af 880 kroner, når der veksles 10.000 gode danske kroner til lokal valuta, som i Tyrkiet hedder lira. I USA vil gevinsten være noget mindre med 608 kroner i øget købekraft.

At vi kan få mere for vore pengeskyldes ubalancen i de forskellige landes valutaer. Og det er gode nyheder, at den danske krone er blevet styrket i forhold til eksempelvis amerikanske dollars og tyrkiske lira. Derimod går det den anden vej i forhold til vore skandinaviske nabolande. Købekraften er reduceret med 755 kroner i Sverige og 210 kroner i Norge for hver 10.000 danske kroner, der omveksles.

Disse ganske interessante beregninger er fortaget af rejsearrangøren Spies, der har valgt at se den danske krones styrke efter i sømmene i forhold til valutaen i en række populære ferielande.

“Vi har sammenlignet valutakurserne den 15. juli sidste år med kurserne den 21. februar i år. Eksempelvis. får danskerne ekstra 774 kr. i købekraft, når de veksler 10.000 kr. til egyptiske pund,“ fortæller kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Selvom den danske krone har udviklet sig gunstigt i forhold til den lokale valuta i Egypten og Tunesien, er det nok ikke hovedargumentet for at tilbringe ferien i et af de to lande. Der må forventes en reduceret efterspørgsel af rejser til området i den kommende sommersæson.

Anderledes ser det ud med nogle af de mere sikre lande. “Den danske krone følger kursen på Euroen i store ferielande som Grækenland, Spanien, Frankrig, Italien og Bulgarien. Derfor er der ikke her noget ekstra købekraft at hente, når man veksler sine feriepenge her,“ fortæller Torben Andersen.

Foto: Holder familien ferie i Tyrkiet, kan der til sommer blive råd til en ekstra middag eller to for den øgede købekraft, som man får for 10.000 kr.