Udvidelse af terminalen i Vilnius. Foto: Vilnius Airport.

Vilnius Airport moderniserer

Efter den succesfulde færdiggørelse af rekonstruktionen af lufthavnens landingsbane, kommer turen nu til modernisering inden døre.

Efter modernisering og udvidelse af den nuværende terminal, kan lufthavnen tilbyde sine rejsende en hurtigere og mere komfortabel service og et udvidet tilbud af faciliteter. Første fase af renoveringen starter allerede i februar.

Ifølge Olaf Martens, direktør for Vilnius Airport blev den nuværende terminalbygning åbnet i 2007 og har en årlig kapacitet på 3,5 millioner passagerer. Imidlertid steg passagertallet i 2016 og 2017 til lige under 3,8 millioner årligt.

“Det er derfor beslutningen om rekonstruktion blev truffet. Når arbejdet er overstået, vil passagererne få en betydeligt hurtigere og mere komfortabel service og et udvidet forretningsområde. Den moderniserede terminal vil også give bedre arbejdsbetingelser for vores medarbejdere”, siger Olaf Martens.

20.000 passagerer dagligt
Direktøren for Litauens hovedlufthavn tilføjer, at der efter ombygningen kan betjenes 20.000 passagerer om dagen mod de nuværende 9.500, som i sommertiden stiger til 14-15.000.

Rekonstruktionen kommer til at bestå af flere faser og den sidste ventes afsluttet i 2021. Moderniseringens første fase starter i februar og vil være færdig med udgangen af 2018. Frem til 2020 gennemføres moderniseringen af forpladsen og taxivejene, side om side med lufthavnens offentlige infrastruktur. Ombygningen af lufthavnens afgangshal finder sted fra 2019 til 2021.

Olaf Martens forklarer, at den kommende rekonstruktion er det andet store skridt i moderniseringen af lufthavnen. Første skridt var moderniseringen af landingsbanen sidste år, som varede 35 dage og blev afsluttet som planlagt den 18. august 2017.

60 millioner Euro
Prisen for rekonstruktionen ventes at blive 60 millioner Euro. Opgradering og indkøb af nødvendigt udstyr koster omkring 20 millioner, omlægning af forplads og taxivej koster 12 millioner Euro.

Lufthavnen blev første gang udvidet i 1993, da terminalen fra 1954 blev forbundet med den nye afgangsterminal, som kunne betjene en million passagerer om året. I 2007, blev den nuværende terminal, der lever op til Schengen-aftalerne, åbnet.

Vilnius Airport er en del af Lithuanian Airports samarbejde, der driver tre lufthavne i Vilnius, Kaunas og Palanga. I 2017, betjente de 5,2 millioner passagerer og 55.000 flyvninger. I vintersæsonen flyver 15 flyselskaber fra Lithuanian Airports til 56 byer i 26 europæiske lande.

 

Relaterede artikler:

Dyr lounge i Vilnius

Billund-passagerer må skifte Vilnius ud med Kaunas

Baltiske flyselskaber har kronede dage