Medarbejdere ved den første Virgin Atlantic-flyvning fra Harstad-Narvik. Foto: Virgin Atlantic

Virgin Atlantic med Dreamliner til Norge

Virgin Atlantic har indsat Boeing 787-9 passagerfly på rute mellem London Heathrow og Nordnorge. Der flyves dog ikke med passagerer.

Det britiske langdistanceselskab Virgin Atlantic er ikke flyselskab, man normalt møder i skandinaviske lufthavne. Selskabet er især kendt for sine mange transatlantiske ruter mellem Storbritannien og destinationer i USA og Caribien samt enkelte destinationer i Asien og Afrika.

Som andre flyselskaber er Virgin Atlantic i øjeblikket ramt af en kraftigt reduceret efterspørgsel på passagersiden, hvilket får selskabet til at se sig om efter alternative indtægtskilder. Som en konsekvens heraf er det britiske flyselskab begyndt at flyve med Boeing 787 Dreamliner passagerfly mellem Storbritannien og Norge to gange om ugen.

Laks og kongekrabber
Det er dog hverken britiske eller norske passagerer på flyene, men derimod norske laks og kongekrabber på hvert fly, når Virgin Atlantic-flyet letter fra Harstad-Narvik Lufthavn i Nordnorge og sætter kursen mod London-Heathrow.

Der er 50 ton fisk og skaldyr på hvert fly fra Nordnorge, og ved at flyve direkte til London, når produkterne 72 timer hurtigere frem end ved den hidtidige forbindelse via Oslo, fortæller Virgin Atlantic.

Selskabet gennemførte den første flyvning 27. januar. Det var en knapt tre år gammel Boeing 787-9 med registreringen G-VNYL og navnet ”Penny Lane”, der gennemførte den første returflyvning fra London Heathrow til Nordnorge. Flyvetiden er cirka to timer og 45 minutter.

17 Boeing 787 i flåden
Virgin Atlantic har i alt 17 Boeing 787-9 i sin flåde med en gennemsnitsalder på knapt fem år. Derudover består selskabets flåde af 14 Airbus A330 og syv Airbus A350 XWB.

Alle selskabets 17 Dreamlinerfly været i brug til cargo-only flyvninger under coronapandemien. I løbet af sidste år gennemførte Virgin Atlantic Cargo omkring 4.000 flyvninger udelukkende med fragt, ligesom selskabet lancerede ti nye fragtruter, heriblandt ruter til Beijing og Xiamen i Kina.

I december 2020 begyndte Qatar Airways ligeledes at flyve med norsk fisk og skaldyr fra Harstad-Narvik med store langdistancefly.

Ruten går til selskabets hjemmebase i Doha i Qatar, hvorfra produkterne flyves videre til destinationer i andre destinationer i Mellemøsten samt Afrika og Asien. Qatar Airways benytter Boeing 777-300 på ruten.

 

Relaterede artikler:

Virgin Atlantic søger konkursbeskyttelse i USA

Virgin Atlantic sikrer milliarder i redningsplan

Virgin Atlantic skærer ned på ansatte og rutenet