En Boeing 787 Dreamliner fra Virgin Atlantic. Foto: Aleem Yousaf

Virgin genoptager Gatwick-rute efter 28 år

Det britiske flyselskab Virgin Atlantic genoptager fra maj næste år ruten mellem London Gatwick og New York-JFK, som selskabet senest opererede for 28 år siden.

En ny rute er på vej fra London Gatwick med Virgin Atlantic. Flyselskabet har annonceret, at det åbner en forbindelse til New York-JFK, og dermed vender ruten tilbage efter 28 års pause.

Ruten mellem London Gatwick og New York-JFK åbner den 21. maj næste år, og der bliver én daglig flyvning mellem de to lufthavne.

Meddelelsen om den nye forbindelse kommer, samtidig med at Virgin Atlantic og joint venture-partneren Delta Air Lines har præsenteret en større satsning mellem Storbritannien og USA.

Dagen efter, at Virgin Atlantic har åbnet New York-ruten fra Gatwick, åbner Delta Air Lines en forbindelse fra Boston til London Gatwick, der bliver det amerikanske flyselskabs syvende transatlantiske destination fra Boston.

Det er første gang, Virgin Atlantic og Delta Air Lines begge vil flyve fra London Gatwick, siden de indgik partnerskab for fem år siden. Den første europæiske rute, Delta Air Lines lancerede, var for over 40 år siden til netop Gatwick.

Ny fase af transatlantisk vækst
De to flyselskaber har efterhånden skabt et stærkt rutenetværk. De nye ruter vil bringe antallet af daglige afgange fra Boston og New York til Storbritannien op på 18 – herunder ruterne til Manchester, Edinburgh og Glasgow.

”Vores meddelelse i dag markerer endnu en fase af vækst – både for vores transatlantiske netværk og for vores partnerskab med Delta. Jeg er glad for, at vi i samarbejde øger vores tilstedeværelse på tværs af vores lufthavne i Heathrow, Gatwick og Manchester, hvilket bekræfter vores engagement i at give vores kunder flere valgmuligheder, praktiske tidsplaner og en uovertruffen kundeoplevelse over Atlanterhavet,” siger Juha Jarvinen, kommerciel direktør i Virgin Atlantic.

Hos Delta Air Lines, der er Nordamerikas næststørste flyselskab, glæder man sig over det styrkede samarbejde med Virgin Atlantic.

”Sammen med Virgin Atlantic styrker vi vores tilstedeværelse i det nordøstlige USA og i London, og vi tilbyder kunderne et større udvalg af destinationer kombineret med den fremragende service, de kan forvente af vores flyselskaber,” siger Roberto Ioriatti, direktør for det transatlantiske marked i Delta Air Lines.

Øger mellem Heathrow og New York
Virgin Atlantic og Delta Air øger desuden begge på ruten mellem London Heathrow og New York-JFK, hvilket betyder en kapacitetsforøgelse på 15 procent fra den 29. marts næste år. Delta Air Lines får tre daglige rotationer, mens Virign Atlantic øger til fem daglige rotationer.

Den nye Airbus A350-1000 til Virgin Atlantic træder fra september ind på ruten mellem London Heathrow og New York-JFK. Flytypen er udstyret med en helt ny business class-kabine ved navn Upper Class.

 

Relaterede artikler:

Virgin Atlantic med A350 til New York

Delta vender tilbage til London Gatwick

Flere transatlantiske Delta-flyvninger