En Airbus A330-300 fra det amerikanske flyselskab Delta Air Lines. Foto: Björn Strey

Flere transatlantiske Delta-flyvninger

Det amerikanske flyselskab Delta Air Lines øger frekvensen på visse ruter til Europa, samtidig med de åbner en helt ny rute til samme kontinent.

I sommertrafikprogrammet til næste år får kunderne hos Delta Air Lines endnu flere valgmuligheder, når turen går til europæiske destinationer.

Delta, der er Nordamerikas andenstørste flyselskab mål på antal passagerer, lancerer en helt ny rute fra Tamba Bay i delstaten Florida til Amsterdam. Ruten åbner den 23. maj og løber hele året rundt. Den nye forbindelse er nummer 11 i rækken af Delta-ruter fra USA og til den hollandske hovedstad – og den anden rute fra Florida, efter en Orlando-rute blev introduceret tidligere i år.

Det Atlanta-baserede Delta Air Lines udvider også kapaciteten til Europa ved at øge antallet af afgange på ruterne fra Los Angeles til både Amsterdam og Paris Charles de Gaulle. Flyselskabet øger til at have daglig afgange mellem byerne gældende fra den 16. juni næste år.

“Delta lægger stort fokus på den internationale ekspansion, og Europa er en vigtig del af dette. Vores nye Tampa Bay-rute og ekstra kapacitet på andre nøgleruter fra Los Angeles og New York-JFK giver vores kunder flere valgmuligheder og gode forbindelser i hele USA og Europa i samarbejde med vores partnere,” siger Roberto Ioriatti, direktør for Delta Air Lines’ transatlantiske marked.

Nyistandsatte Boeing 777
Ruten mellem Los Angeles og Paris bliver den tredje rute til den franske hovedstad, som bliver opereret med opgraderede Boeing 777. De nyistandsatte fly er indrettet med både Delta One-suiter og Delta Premium Select. Paris er Deltas anden europæiske destination, hvor kunderne kan sætte sig til rette i flyselskabets nye kabineprodukt. Produktet blev introduceret på Airbus A350-900, der flyver mellem Detroit og Amsterdam.

Delta Air Lines opererer alle flyvninger mellem USA og Europa i samarbejde med joint venture-partnerne Air France, KLM og Alitalia.

I næste års sommertrafikprogram vil Delta Air Lines desuden øge kapaciteten fra New York-JFK. Flyselskabet øger således fra én til to daglige afgange fra New York til henholdsvis Paris Charles de Gaulle og Tel Aviv. Det betyder, at der dagligt vil være syv afgange fra New York-JFK til Paris, når man regner Air France-, KLM- og Alitalia-afgange med. På ruten til Tel Aviv anvender Delta sine Airbus A330-300.

Flyene, der opererer på de beskrevne ruter, vil alle være udstyret med det såkaldte Gogo Ku WiFi, der giver passagererne gratis adgang til at anvende iMessage, WhatsApp og Facebook Messenger under hele flyrejsen.

Delta-sommerrute til CPH
Delta Air Lines flyver i det nuværende sommertrafikprogram fra New York-JFK til de europæiske destinationer Edinburgh, Glasgow og Berlin, hvilket flyselskabet agter at fortsætte med til næste sommer.

Københavns Lufthavn har også besøg af Delta Air Lines denne sommer, ligesom tilfældet var i 2017. Siden den 25. maj har flyselskabet opereret på den danske hovedstadslufthavn med én daglig afgang fra New York-JFK, og ruten bliver betjent med en Boeing 767-300 med plads til 225 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Delta opgraderer service på CPH-sommerrute

Ny serviceklasse på Deltas Europa-ruter

Delta indgår joint venture med lavprisflyselskab

Fremragende service og mad på Delta One

Kritik af Delta for at kalde Taiwan og Tibet for lande