Wizz Air åbner rute fra Billund

Europas femtestørste lavprisflyselskab Wizz Air har endelig fundet vej til Danmark. Fredag den 19. juni åbner selskabet en rute fra Billund til Gdansk i Polen.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air er hidtil et af de selskaber, der har formået at flyve udenom Danmark. Kortvarigt havde selskabet en rute fra Aarhus til Gdansk i seks måneder i løbet af 2011, men sidenhen har selskabet holdt sig væk fra Danmark.

Fredag den 19. juni vender Wizz Air tilbage, men denne gang er det Billund Lufthavn, der er udgangspunktet for satsningen. Herfra vil selskabet flyve to om ugen til Gdansk med store A320-fly med plads til 180 passagerer. Priserne starter ved 70 kroner for en enkeltbillet.

“Vi oplever en øget efterspørgsel på de attraktive ruter til Central- og Østeuropa, og specielt Polen er et marked, der udviser stort potentiale. Derfor er vi naturligvis glade for at kunne præsentere Gdansk på destinationskortet. Vi håber på, at det nye samarbejde bliver en succes, og at samarbejdet på sigt åbner op for endnu flere afgange og destinationer,“ fortæller marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Ruten kommer til at styrke lufthavnens forbindelser til Central- og Østeuropa, hvor rutekortet stadig er en smule tyndt. I forvejen har Billund Lufthavn ruter til Riga, Vilnius, Budapest og Prag.

Stor rejseaktivitet mellem Danmark og Polen
Wizz Air har tidligere flirtet med tanken om. at Wizz Air skulle tilbage til det danske marked, og nu bliver det således en realitet.

“Vi er glade for at kunne tilføje Danmark til listen over de 38 lande, vi nu servicerer. Billund bliver dermed lufthavn nummer 108, som vi flyver til. Jeg er sikker på, at den nye rute bliver en gevinst, og med to ugentlige afgange bliver det nemt for både turister og forretningsrejsende at komme til og fra Gdansk, hvorfra der er nem adgang til hele Polen,“ siger Daniel de Carvalho, der er kommunikationschef hos Wizz Air.

Ruten vil være egent for både fritids- og forretningsrejsende. Alene i dag er der omkring 30.000 polakker, der bor eller arbejder i Vestdanmark. Herudover er der op imod 150 danske virksomheder, der har datterselskaber i Polen.

“Polen er i de senere år blevet et vigtigt produktionsland for Danmark. Så gode flyforbindelser til Polen er med til at skabe værdi og vækst i Danmark,“ fastslår Eigil Rindorf, der er formand for Dansk-Polsk Handelskammer.

Wizz Air er det femtestørste lavprisflyselskab i Europa efter henholdsvis Ryanair, easyJet, Norwegian og Vueling. Sidste år fløj 15,8 mio. passagerer med selskabet, der har en flåde af 54 moderne Airbus A320-fly.