Wizz Air Airbus A320 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Wizz Air er kommet godt fra start i Billund

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air har succes med selskabets første rute fra Billund Lufthavn. Inden længe åbner rute nummer to, og Wizz Air tror på en fremtid med mange passagerer til og fra Billund.

Billund Lufthavn har store forventninger til det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, som kan erstatte noget af den tabte trafik fra Rynair.

Wizz Air åbnede den 19. juni en rute mellem Billund og Gdansk med to ugentlige afgange, og den 14. september kommer også Vilnius på rutekortet fra den vestdanske internationale lufthavn.

Ruten til Gdansk har haft en ganske imponerende start. Hverken Wizz Air eller Billund Lufthavn ønsker at oplyse specifikke passagertal eller belægningsprocenter, men baseret på Trafikstyrelsens statistikker fra juni har der været 1.170 passagerer på de fire første returflyvninger. Det svarer til 146 passagerer per afgang og dermed en belægning på 81 procent i de store 180-sæders Airbus A320-fly.

“Vi er tilfredse med den nye rute fra Billund til Gdansk. Den udvikler sig i henhold til vores forventninger, og vi kan konstatere, at der er en nogenlunde lige fordelt efterspørgsel fra danske og polske rejsende,“ siger Tamara Mshvenieradze, der er kommunikationschef i Wizz Air, til CHECK-IN.dk.

Kommunikationschefen ønsker ikke at oplyse nogen detaljer om forsalget på ruten til Vilnius, men fastslår blot, at salget udvikler sig fuldt ud i tråd med forventningerne.

Store forventninger til samarbejdet
I Billund Lufthavn er man begejstrede for det nye samarbejde. Man håber, at Wizz Air kan give det helt store gennembrud i Østeuropa, der hidtil har været et mindre dækket område på lufthavnens rutekort.

“Vi har store forventninger til Vilnius-ruten og samarbejdet med Wizz Air generelt. Vi ser det som en stor mulighed for Billund Lufthavn,“ siger marketingchef Jesper Klausholm til CHECK-IN.dk.

Ryanair har i vintertrafikprogrammet 2015/16 trukket sig fra ruten til Budapest, der i 2014 havde 47.000 rejsende. Det kan være en oplagt mulighed for Wizz Air at tage over, med mindre det irske lavprisflyselskab genoptager ruten til foråret.

Ruter til Warszawa, Krakow, Katowice, Bucharest samt Tuzla i Bosnien-Hercegovina står allerede på lufthavnens ønskeseddel.

“Generelt set opfatter vi Billund som en meget bekvemt placeret og attraktiv lufthavn i Danmark, og vi ser frem til at flyve mange passagerer til og fra Billund,“ siger Tamara Mshvenieradze.