Wizz Air giver børsnotering et nyt forsøg

Lavprisflyselskabet Wizz Air har besluttet at give en børsnotering et nyt forsøg. Det skal være med til styrke selskabets konkurrenceevne og økonomiske balance.

I juni sidste år var luftfartsaktierne i Europa under stort pres. Flere selskaber var nødsaget til at nedjustere, og det skabte usikkerhed på hele markedet. Den usikkerhed betød, at det ungarske flyselskab Wizz Air droppede deres planlagte børsnotering på London Stock Exchange.

Men nu er tiden kommet til, at Wizz Air igen vil forsøge at hente penge på børsen i London. Det drejer sig om et beløb på 150 millioner Euro eller omkring 1,1 milliarder kroner, som selskabet håber på at hente ind.

Beløbet skal ifølge Wizz Air hentes for, at de kan sikre deres økonomiske balance, og at de kan konkurrere med andre lavprisselskaber som Ryanair og easyJet. For det er netop konkurrenceevnen, der er fokus på hos det ungarske selskab.

“Vi har været en formidabel konkurrerende kraft, og vi vil blive ved med at være en formidabel konkurrerende kraft,” siger József Váradi, koncerndirektør i Wizz Air.

Det østeuropæiske selskab har hidtil ikke opereret i Danmark, men åbner fra den 19. juni for afgange mellem Billund Lufthavn og Gdansk i Polen. Passagerer kan derfor fra sommeren i år rejse med Wizz Air mellem den store vestjyske lufthavn og Polen to gange om ugen.

Stærkere økonomisk position
Sidste sommer håbede Wizz Air på at hente hele 1,5 milliarder på børsnoteringen, men de vurderer dog nu, at deres økonomi er bedre end for lidt under et år siden.Derfor har de sat beløbet til omkring 1,1 milliarder denne gang.

”Vi har ikke brug for lige så mange penge, som vi havde dengang. Vi har haft en meget succesfuld periode og genereret væsentlige indtægter siden sidste sommer,“ siger Mike Powell, finansdirektør i Wizz Air.

Selskabet forventer da også, at der vil komme yderligere vækst i deres flytrafik i det central og østlige Europa. Salget steg ifølge Wizz Air med 24 procent frem til september sidste år og lå dermed på 5,4 milliarder kroner.

Med den forventede vækst har Wizz Air da også gang i planer om at udvide deres flåde. Det ungarske selskab er i gang med at ekspandere fra de nuværende 54 maskiner til, at de har 85 fly i 2017.