Wizz Air indfører sædereservation

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air har været et af de eneste flyselskaber, der ikke tilbyder sædereservation på forhånd. Det ændrer sig fra den 10. maj, hvor der kan reserveres sæde på alle flyvninger.

Hos lavprisflyselskaberne var det tidligere en kamp om at finde de bedste sæder eller eventuelt at få mulighed for at sidde sammen, hvis man var flere rejsende.

Flyselskaberne løste det mod betaling at tilbyde prioriteret boarding, så man kunne få mulighed for at gå først om bord på flyet og vælge favoritpladsen.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air er et af de eneste lavprisflyselskaber, der endnu ikke har tilbudt sædereservation på forhånd. Simpelthen fordi, det rent håndteringsmæssigt har været nemmere, at lade de op til 180 passagerer selv finde deres sæde.

Men som de fleste andre lavprisflyselskaber har opdaget, er der mulighed for ekstra indtjening, hvis man er i stand til at løse den systemmæssige håndtering.

I første omgang har Wizz Air valgt tre ruter, hvor det nye seating-system skal testes. Det er ruterne fra Budapest til Barcelona, Katowice til London samt Budapest til Dortmund. Fra den 19. maj kommer alle øvrige ruter med inklusive de 12 østeuropæiske ruter fra Malmø-Sturup lufthavnen samt den nye Gdansk-rute fra Billund, der åbnes den 19. juni.

Fem sædekategorier
Fremover vil selskabet Airbus A320-fly være inddelt i fem sædekategorier. Den forreste række er en særlig kategori sammen med de to rækker ved nødudgangene, herefter følger rækkerne nr. 2 til 4, der ofte er meget efterspurgte. Endelige er alle øvrige sæder inddelt i den forreste del af kabinen før nødudgangene samt i den bageste del af kabinen efter nødudgangene.

Når man bestiller på Wizz Airs hjemmeside får man automatisk tildelt et sæde uden at skulle betale for det. Er man glad for det valgte sæde, kan man beholde det uden at skulle betale ekstra.

Hvis man derimod ønsker et andet sæde, kommer det til at koste penge. På en flyvning fra Billund til Gdansk skal der betales otte euro svarende til 60 kroner for et sæde på forreste række eller på en af de to rækker ved nødudgangen. Sæderne på række 2 til 4 koster fem euro, eller godt 38 kroner. De øvrige sæder i den forreste kabine er prissat til tre euro, hvilket svarer til 23 kroner, mens sæderne i den bageste del af kabinen kan bookes til 1,50 euro per vej, hvilket er 12 kroner.

Ønsker man at tilkøbe sig de gode sæder på forreste række eller ved nødudgangene bør man dog lige læse betingelserne, der står skrevet med småt. Flyselskabet forbeholder af sikkerhedsmæssige årsager sig ret til at afvise passagerer, der enten er under 18 år, er overvægtige eller handicappede samt gravide passagerer og rejsende med spædbørn.