Wizz Air lukker datterselskab

Wizz Air har besluttet at lukke datterselskabet Wizz Air Ukraine og fjerner dermed de sidste to A320-fly på basen i Kiev. De sidste flyvninger finder sted på mandag den 20. april.

Den ukrainsk-russiske konflikt har været hård ved ungarske Wizz Air og dets datterselskab i Ukraine. Oprindeligt havde Wizz Air Ukraine fire Airbus A320-fly stationeret på basen i Kiev, men i foråret 2014 måtte man fjerne to af flyene.

Nu har moderselskabet Wizz Air Holding taget det drastiske skridt, at lukke det ukrainske datterselskab. Fra mandag den 20. april vil selskabet ophøre med at eksistere, og de to resterende basefly vil blive returneret til leasinggiverne.

Hidtil har Wizz Air Ukraine betjent ruter til Cypern, Georgien, Tyskland, Italien, Polen, Rusland og Spanien.

Koncernledelsen i Wizz Air har besluttet at refundere alle købte billetter og i stedet tilbyde passagererne at købe nye billetter hos det ungarske søsterselskab. Samtidig gives der en prisgaranti, således at bookinger foretaget med det ukrainske selskab kan gennemføres hos søsterselskab uden ekstra omkostninger.

Vil fortsat betjene Ukraine
Wizz Air Holdings har dog ikke planer om at opgive det ukrainske marked. Det ungarske datterselskab vil den 20. april åbne otte ruter til Ukraine, og den 4. juni forventes et basefly at være på plads i Kiev-Borispol lufthavnen.

“Det er med stor beklagelse, at vi meddeler vores beslutning om at lukke i Ukraine. Beslutningen blev taget som følge af den fortsatte ustabilitet i det østlige Ukraine, devalueringen og ustabiliteten i den ukrainske valuta samt det forhold, at der har været begrænsninger i at betale leverandører med fremmed valuta,“ skriver Wizz Air i en pressemeddelelse.

Wizz Air blev etableret i 2003 og er i dag Europas femtestørste lavprisflyselskab med omkring 16 mio. årlige passagerer. Wizz Air har en enhedsflåde bestående af 55 A320-fly med plads til 180 passagerer. Koncernen tilbyder 350 ruter fra 20 baser i Østeuropa. Wizz Air Hungary opererer under koden W6, mens Wizz Air Ukraine har benyttet koden WU.

Den 19. juni åbner Wizz Air Hungary en direkte rute mellem Billund og Gdansk med to ugentlige afgange. Fra Sturup-lufthavnen ved Malmø flyver Wizz Air Hungary i dag til 12 destinationer i Østeuropa.