Wizz Air Airbus A320-200 på platformen i Vilnius Airport. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Wizz Air med 72. rute i Skandinavien

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air åbner en ny rute fra Stettin til en skandinavisk hovedstadslufthavn og kommer samlet op på 72 skandinaviske ruter.

Wizz Air er i dag det europæiske lavprisflyselskab, der vokser hurtigst. Det ungarske flyselskab kan præsentere vækstrater på over 20 procent, og i januar overhalede selskabet for første gang Norwegian i antal passagerer, således at Wizz Air i årets første måned var det tredjestørste lavprisflyselskab i Europa kun overgået af Ryanair og easyJet.

Stille og roligt har Wizz Air opbygget en imponerende ruteportefølje med udgangspunkt i en stort antal baser i Central- og Østeuropa. Selskabet blev i denne uge for første gang nævnt i en SAS kvartalsrapport, da det blev fremhævet, at det var et af de flyselskaber, der var med til at øge kapaciteten i det skandinaviske marked, hvilket kan forstærke prispresset.

Senest har Wizz Air annonceret en ny rute mellem Stettin i Polen og Skavsta-luftavnen ved Stockholm. Denne rute starter den 14. maj og vil blive opereret to gange ugentligt med Airbus A320-200.

Skavsta-lufthavnen kommer dermed op på 15 ruter, og vil dermed være den skandinaviske lufthavn med flest ruter ud af samlet 72 ruter til Skandinavien.

12 danske ruter
Samlet flyver Wizz Air i dag til 14 lufthavne i Skandinavien fordelt med otte i Norge, fire i Sverige samt to i Danmark.

Fra Billund flyver Wizz air til Tuzla, Vilnius, Gdansk, Warszawa, Bukarest, Cluj-Napoca, Iasi og snart også til Wien. I 2017 beløb det sig til 192.747 passagerer, hvilket er lidt mere end otte procent af de 2,3 millioner udenrigsrutepassagerer fra den internationale vestdanske lufthavn.

København er forbundet med Sofia, Skopje og Kiev-Zhulhany og fra juni også til Sibiu i Rumænien via Wizz Air´s rutenet.

Fire svenske lufthavne har Wizz Air-destinationer på rutekortet. Det er Stockholm-Skavsta (15), Malmø-Sturup (13), Gøteborg-Landvetter (9) samt Växjo med to ruter.

I Norge er Sandefjord-Torp størst med 11 ruter, og herefter følger Bergen (8), Stavanger (5) Aalesund (2) samt Haugesund, Kristiansand, Molde og Trondheim med hver en rute.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air med flyordre på 110 milliarder kroner

Billund Lufthavn får rute til Wien

Ny rute fra København til Transsylvanien