Wizz Air overraskende ind i Aarhus Lufthavn

Det ekspansive ungarske lavprisflyselskab Wizz Air har flere gange været tæt på Danmark. Både København og Billund har været i selskabets overvejelser. Nu åbnes den 29. marts 2011 med to ugentlige afgange mellem Gdansk og Aarhus.

Det jyske luftfartsmarked er i dag underforsynet med ruter til Østeeuropa. Lettiske airBaltic flyver fra Billund til Riga, mens Cimber Sterling har Prag som destination fra Billund.

Men det ændres der på, når det ungarske luftfartsselskab Wizz Air den 29. marts 2011åbner med en rute mellem den polske havneby Gdansk og Aarhus. Det sker med to ugentlige afgange med Airbus A320 med plads tili alt 180 passagerer.

“Der er ingen tvivl om, at den sidste tids forbedringer af den trafikale infrastruktur til Aarhus Lufthavn i form af Djursland Motorvejen, og senest den nye vestlige adgangsvej fra motortrafikvejens udmunding, der åbnede den 3. december, har været udslagsgivende for Wizzairs valg af Aarhus Lufthavn,“ siger lufthavnsdirektør Ole Paaske i en kommentar.

Ifølge Ole Paaske er Aarhus Lufthavn med sin beliggenhed det naturlige valg, hvis man ønsker at betjene det vestdanske marked fra kun én lufthavn. Lufthavnsdirektøren hæfter sig også ved, at man hos Wizz Air har haft øje for den rolle, som byen Aarhus har og vil få de kommende år som vækstdynamo for hele det jyske område. To store virksomheder som Bestseller og Vestas har eksempelvis valgt at etablere koncernhovedkontor i den “jyske hovedstad“.

“Vi har i den forbindelse fornemmet en meget stor interesse for de mange bygnings og udviklingsprojekter, der er planlagt,“ siger Ole Paaske.

Wizz Air blev etableret i 2003 og har hovedkontor i Vecsés tæt ved Budapest’s Ferihegy Airport. Selskabet har en enhedsflåde bestående af 34 Airbus A320-232 fly, der har en kapacitet på 180 passagerer. Herudover er der ikke færre end132 fly i ordre af samme type.

Selskabet flyver til mere end 60 destinationer i Europa og har baser i følgende lufthavne: Bucharest, Budapest, Cluj Gdansk, Katowice, Kiev, London Luton, Poznan, Prag, Sofia, Timişoara, Warszawa og Wroclaw. Største base er i Katowice, selvom hovedkontoret er i Budapest. I skandinavien flyves i forvejen tilBergen, Stavanger, Sandefjord-Torp, Göteborg City Airport, Malmö og Stockholm-Skavsta.

Læs også:

Wizz Air nærmer sig det danske marked

Ungarske Wizz Air også lun på Københavns Lufthavn

Foto: Wizz Air etablerer sig den 29. marts 2011 på ruten mellem Gdansk og Aarhus.