Airbus A321neo fra Wizz Air Abu Dhabi (Foto: Wizz Air | PR)

Wizz Air på vej med ny rute til Nepal

Wizz Air får til september Nepal på rutekortet. De kommende kunder forventes blandt andet at være troende, da religiøs turisme skal danne en del af grundlaget for den nye rute.

Det er kun omkring halvanden måned siden, at Gautam Buddha International Airport i Nepal begyndte at tage mod  internationale flyvninger efter en større ombygning. Tidligere har lufthavnen, der ligger i byen Bhairahawa omkring 265 kilometer vest for hovedstaden Kathmandu, udelukkende været brugt til indenrigsrigstrafik.

I øjeblikket flyver Jazeera Airways fra Kuwait som det eneste internationale flyselskab til den nepalesiske by, men nu ser, ifølge nepalesiske medier, ud til, at lufthavnen står over for at skulle betjene endnu et flyselskab. Det drejer sig om Wizz Air, der via datterselskabet Wizz Air Abu Dhabi, vil etablere en rute fra selskabets base i Abu Dhabi International Airport til den lille nepalesiske lufthavn.

The Himalayan Times skriver, at ruten vil blive igangsat til september. 

Fokuserer på religiøs turisme
Flåden hos Wizz Air Abu Dhabi består af fire Airbus A321neo, der har en gennemsnitsalder på 1,7 år. Ifølge avisens oplysninger er det denne flytype, der vil blive benyttet på flyvningerne. Det skulle tilsyneladende være første gang, at denne flytype benyttes i Nepal, lyder det.

Flyene er dog konfigureret med 239 sæder, og da der i flere nepalesiske medier tales om en kapacitet på 190 sæder på flyvningerne, kan det givetvis også være, at Wizz Air vælger at benytte selskabets A320neo-fly, som har 186 sæder ombord.

Ravi Chandra Singh fra det nepalesiske generalagentur GSA Society International Travel, der repræsenterer Wizz Air Abu Dhabi, fremhæver, at flyvningerne særligt vil forsøge at få tag i en kundegruppe.

”Vi planlægger at lancere og udvide vores forretning i Nepal ved at fokusere på religiøs turisme,” udtaler bestyrelsesformanden.

Har Asien-ambitioner
CHECK-IN.dk har været i kontakt med Wizz Airs presseafdeling, der dog ikke på nuværende tidspunkt kan bekræfte, hvorvidt selskabet vil etablere ruten mellem Abu Dhabi og Nepal. Flyselskabet svarer, at man løbende vurderer ”nye muligheder” både ”i og udenfor Europa”.

Allerede sidste år sagde Wizz Airs koncernchef József Váradi, at selskabet finder det asiatiske marked interessant, og ruten til Nepal er i tråd med denne udmelding. Endvidere vil selskabet kunne benytte placeringen i lufthavnen i Abu Dhabi som et brohoved, hvorfra det er muligt at nå mange destinationer i Asien.

Det skyldes ikke mindst, at det ungarske flyselskab i fremtiden står til at modtage 47 udgaver af Airbus’ nye ultra-langtrækkende fly, der har fået navnet A321XLR (Xtra Long Range, red.). Flyene får plads til mellem 180 og 200 passagerer, og de kan tilbagelægge strækninger på op til 8.700 kilometer, hvilket vil give Wizz Air mulighed for at tilføje en del nye destinationer i regionen til rutekortet.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air: Op til 40 procent mere kapacitet end i 2019

Wizz Air vil erobre Storbritannien med 50 fly

Gigantisk flyordre på 255 nye Airbus A321neo